6 motive sa mananci hrana organica

De Georgiana Constantin, pe

Sunt sigura ca ai trecut de nenumarate ori pe langa raftul cu alimente organice de la supermarketul de langa tine.
Dar te-ai intrebat vreodata ce sunt alea si de ce ar fi diferite de restul alimentelor? Daca nu ai aflat inca, iti spunem noi acum.

Hrana organica contine acele alimente produse fara nimic artificial: pesticide, ierbicide, antibiotice sau organisme modificate genetic. Eticheta „organic” sau „ecologic” o gasesti pe produse certificate de catre organisme specializate, care iti garanteaza ca alimentele respective sunt produse dupa standarde stricte. Iata si cateva argumente in favoarea unei alimentatii organice:
 
1. Produsele organice proaspete contin, in medie cu 50% mai multe vitamine, minerale si enzime decat cele crescute intensiv.
  
2. Alimentele obisnuite sunt „imbracate” intr-un cocktail chimic. Un mar crescut intr-o ferma obisnuita are, pe coaja, in jur de 20-30 de chimicale, chiar si dupa ce l-ai spalat.
  
3. In ceea ce priveste carnea si lactatele, optiunea pentru produsele organice este benefica pentru sanatatea ta. Pentru a le creste productia de lapte, animalele din fermele industriale sunt indopate cu hormoni, antibiotice, antiparazitare etc. Acestea trec direct in carnea si laptele animalelor si, apoi, in farfuria ta. Si din acest motiv, afectiuni precum hipertensiunea arteriala sau boala coronariana sunt din ce in ce mai frecvente.
  
4. Peste 90% din fermele non-ecologice hranesc animalele cu alimente modificate genetic. Cat de bine sau rau este, pentru animale si oameni, nu putem preciza acum pentru ca nu exista statistici.
  
5. Mancarea organica nu este cu mult mai scumpa decat cea obisnuita. Gandeste-te ca acei bani oricum ii dai pe suplimentele de vitamine si minerale.
  
6. Produsele organice au un gust mai bun. Fructele si legumele au suc si savoare, iar carnea animalelor crescute natural este mai gustoasa.


Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!