5 greşeli care îți pot pune în pericol sănătatea intimă vara

De Dana-Ruxandra Panghe pe
În lunile călduroase ale anului ești mai predispusă la infecții în zona intimă.  Iată cele mai comune greşeli pe care le poți face atunci când vine vorba de igienă intimă vara

.

Citește și: 5 cauze ale infertilității la femei.

Statul pe scaun mult timp

Stând așezată multe ore la rând poate duce la apariţia durerii în partea inferioară a spatelui, dar crește și riscul de infecţii vaginale. Timpul lung de şedere în aceeaşi poziţie creşte temperatura şi, prin urmare, umiditatea din zona genitală din cauza ventilaţiei reduse. Căldura, frecarea şi umiditatea provoacă iritaţii în regiunea vaginală şi creează condiţii pentru dezvoltarea germenilor şi ciupercilor patogene. Cele mai frecvente ameninţări la adresa sănătăţii genitale cu care se confruntă femeile în timpul lunilor calde de vară sunt candidozele şi infecţiile urinare.

Mijloace de igienizare a zonei intime

Deşi femeile nu e indicat să folosești orice produs de ingirijire intimă, se estimează că 20-40% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani folosesc săpun sau şerveţele care, de fapt, irită vaginul şi sporesc riscul de infecţii vaginale.

Citește și: Ce este metoda calendarului și cât de sigur e acest tip de contracepție.

O igienă precară în timpul menstruaţiei

Tampoanele sau absorbantele trebuie schimbate la cel mult patru ore sau mai des. Tot ce vine în contact cu pielea poate fi un potenţial iritant chimic. Utilizarea aceloraşi tampoane şi absorbante de ani de zile poate determina corpul să devină sensibil la orice iritant din produs. Şi produsele igieno-cosmetice utilizate trebuie să fie cât mai neutre şi de mai bună calitate.

Lenjeria de corp care nu este din bumbac

Alegerea lenjeriei poate afecta posibilitatea de a dezvolta infecţii vaginale. Deoarece mătasea şi ţesăturile similare pot reţine umezeala, cel mai bine este să porţi lenjerie de corp care să fie fabricată dintr-un material care să permită pielii să respire, cum ar fi bumbacul. Purtarea lenjeriei din bumbac ajută că aparatul genital să fie mai uscat, ceea ce reduce posibilitatea apariţiei infecţiilor vaginale.

Costumul de baie ud

Purtarea unui costum de baie umed pentru o lungă perioadă de timp poate contribui la apariţia unei tendinţe către astfel de probleme. Mediul umed creat în acea zonă permite dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor nocive.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro