3 sucuri care îți detoxifică rinichii

De Amelia Matei, pe
O viață sănătoasă înseamnă o viață fără toxine în organism, iar purificarea rinichilor este o etapă importantă pentru buna funcționare a organismului nostru.

Dacă nu ești sedentară, nu consumi alcool, nu fumezi și ai o alimentație echilibrată, fără produse procesate, poți trăi mult și bine.

Sunt trei sucuri care asigură buna funcționare a rinichilor, organe esențiale în detoxificarea organismului și menținerea acestuia în parametri normali.

Dacă ai probleme cu rinichii trebuie să consumi foarte multă apă, însă este important ca aceasta să conțină cât mai puține minerale. Deci, evită apa care are în compoziție calciu sau magneziu, pentru că aceste două minerale favorizează apariția pietrelor.

Citește și: Băutura care dizolvă pietrele la rinichi

Suc de morcovi

Ingrediente:

2 morcovi

1 castravete

Sucul de la o lămâie

200 ml apă

Mod de preparare:

Spală bine morcovii, curăță castraveții de coajă și stoarce lămâia. Pune ingredientele în blender, adaugă paharul cu apă și lasă să se amestece până când conținutul devine omogen.

Cel mai bun moment în care să consumi sucul este dimineața.

Suc de lămâie și pepene roșu

Acest suc este excelent cu gheață și trebuie consumat după-amiaza. Pe lângă faptul că este foatre răcoritor, este bogat în antioxidanți și are proprietăți diuretice. Nu conține prea multe calorii, iar licopenul din pepene ajută la consolidarea conexiunilor între celulele neuronale. Atunci când combini pepenele cu lămâia îți hidratezi corpul, îți îmbunătățești circulația și elimini toxinele, în special din rinichi, datorită proprietăților diuretuce ale pepenelui.

Ingrediente

220 grame de pepene roșu

Sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Taie felii cât mai mici pepenele, adaugă suc de lămâie și puțină apă, pune totul în blender și amestecă până când obții un smoothie.

Citește și: Detoxifică-ți rinichii cu două sucuri preparate chiar de tine

Suc de țelină și ridichii

Ridichiile sunt cunoscute ca fiind extrem de eficiente în buna funcționare a tractului urinar. De asemenea, curăță sistemul sanguin și nu au prea multe calorii. Gustul puțin iute este dat de glucozinolați, compuși bogați în antixodanți care ajută la îndepărtarea toxinelor din organism. Consumând această băutură, îți ajuți rinichii să se curețe, datorită multelor vitamine conținute, dar și a mineralelor și a altor nutrienți ce întăresc sistemul unitar.

Ingrediente:

Suc de țelină

2 ridichii

O cană cu apă  (200 ml)

Mod de preparare:

Spală cu atenșie legumele, taie-le în bucăți mici pentru a putea fi procesate mai bine de blender. Pune-le pe toate în blender și amestecă-le până când obții un smoothie. Consumă conținutul dimineața, cel puțin de trei ori pe săptămână.

Citește și:

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!