10 lucruri pe care le spun ochii despre sănătatea ta

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 15:51
Din când în când, toată lumea prezintă senzații neplăcute la nivelul ochilor. Pentru majoritatea dintre noi, un somn bun este suficient pentru restabilirea vederii, dar există și unele semne care nu pot fi ignorate.

Citește și – Aplicația care te ajută să porți mai rar ochelarii de vedere

Iată zece lucruri pe care le spun ochii despre starea ta de sănătate:

Pete galbene pe cornee

Ştiai că diabetul poate fi citit în ochi? Pot apărea mici firicele roşii din cauza unor hemoragii minore, cât şi mici pete galbene, care nu sunt altceva decât depuneri de lipide. De asemenea, micile pete galbene pot fi şi semnul unei anemii sau a unei afecţiuni hepatice.

Un cerc alb în jurul irisului

Un cerc alb, în jurul irisului, poate fi semnul unui colesterol mărit şi a nivelului crescut al trigliceridelor din organism şi a nivelului crescut al trigliceridelor din organism.

Ochi roșii

Cauzele ochilor roșii pot fi lipsa somnului, munca prelungită sau expunerea la soare sau la vânt. Dacă ochii se înroșesc fără motiv, pot semnala anumite boli, cum ar fi creșterea presiunii intraoculare, presiune intracraniană crescută sau diabet zaharat.

Ochi umfați

Deși aceasta poate fi o trăsătură de familie, în unele cazuri poate indica o afecțiune tiroidiană.

Ochi sensibili la lumină

Dacă sensibilitatea la lumină este însoțită de uscarea ochilor, poate indica sindromul Sjogren, o afecțiune rară a sistemului imunitar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!