11 sfaturi despre relaţii primite de la mame

De Stela Moisescu, pe

Cele mai bune sfaturi în materie de dragoste, bărbaţi şi relaţii vin cu siguranţă de la mama! Ea te cunoaşte cel mai bine, are o intuiţie feminină fină şi o experienţă…
… de viaţă vastă.

Dacă am face un inventar, iată care ar fi topul sfaturilor pe care mamele le-ar oferi fiicelor în privinţa vieţii de cuplu!

Poate că şi mama ta are în spate mulţi ani de căsnicie, care adună cel mai probabil vârsta ta plus alţi câţiva ani. Cum de a reuşit să menţină o căsnicie fericită atâţia ani?

În prezent este mult mai greu să menţii o relaţie de cuplu. „Doi ani mi se par o veşnicie, darămite 20!”, îmi spune o prietenă făcând referire la  relaţia ei pe care a început-o la o vârstă mai înaintată decât cea la care mama ei s-a căsătorit.

Să fi impregnat schimbarea de mentalitate dintre generaţii o dată de expirare oricărei relaţii în prezent? Chiar şi aşa, sfaturile mamelor vin să îţi ofere reţeta fericirii în viaţa de cuplu, după cum urmează.

1. Lasă relaţia să evolueze natural

Lasă lucrurile să vină de la sine şi evaluează toate opţiunile. L-ai văzut, l-ai plăcut, dar nu forţa lucrurile să devină serioase înainte de vreme. Două calde, una rece… lasă-l să anticipeze următoarea voastră întâlnire, dă-i motive să i se facă dor de tine, nu te agăţa cu disperare de el, dar nici nu îl ţine la distanţă cu o atitudine prea rece. Păstrează un echilibru între cât dai şi cât primeşti.

2. Prietenia mai importantă decât dragostea sau sexul

Dragostea nebună poate să se mai stingă, la fel şi pasiunea din dormitor. Ce ţine atunci un cuplu ani şi ani împreună? Prietenia care s-a format între parteneri. Nu ignora acest aspect, dacă simţi că el este Alesul tău. Caută să îi fi prietenă în egală măsură în care îi eşti şi iubită. Dacă sunteţi despărţiţi o vreme, ar trebui să-i lipească atât atingerea ta, cât şi sfaturile tale.

3. Respectul, scutul care ţine certurile la distanţă

Dacă nu înveţi să îl respecţi şi nu ştii cum să te faci tu respectată, apar certuri care deteriorează chiar şi cea mai puternică legătură sentimentală. Respectul detronează iubirea, căci fără el se instalează haosul în relaţionarea dintre parteneri. Dacă vă respectaţi, puneţi bazele unei comunicări eficiente, care trebuie mai apoi punctată şi de abilitatea de a face compromisuri, dar şi de a-ţi susţine punctul de vedere.

4. Nu trebuie să ai dreptate, ci doar să te faci înţeleasă

Renunţă la dorinţa de a avea dreptate, chiar şi atunci când ai, dar mai ales dacă ştii că punctul tău de vedere nu este unul solid. Şi mai important, renunţă să îi mai dovedeşti că greşeşte.

Ce este mai important decât să ai dreptate? Să te faci înţeleasă. Mergi întotdeauna pe ideea că vrei să îi explici de ce ai acţionat aşa, indiferent că ai greşit sau nu. Puteţi să faceţi un pact: cereţi-vă iertare când realizaţi că aţi greşit, dar şi când celălalt este rănit. Ai rămâne surprinsă să afli că un bărbat renunţă şi el la încăpăţânare dacă vede că are de-a face cu o femeie corectă, care nu lasă orgoliul să îi dicteze acţiunile.

5. Fii discretă şi cu bun simţ

Bărbaţii apreciază o femeie care apelează cât mai rar la bârfă şi cât mai des la diplomaţie. Ar vrea să vadă la tine că ştii cum să ţii un secret, mai ales dacă el ţi l-a împărtăşit. Cât despre problemele de cuplu, cel mai indicat ar fi să nu dai din casă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!