Ce îşi doreşte o femeie de la un bărbat

De Stela Moisescu, pe

Ce vor femeile de la un bărbat? Mulţi bărbaţi răspund (se eschivează) la această întrebare cu replica „Uneori nici ele nu ştiu ce vor, darămite eu!” Iată că femeile ştiu ce vor!
În încercarea de a creiona bărbatul perfect mi-am luat cinci ajutoare, reprezentante ale sexului frumos, cu care am căutat şi am găsit trăsăturile iubitului ideal. Iată ce a ieşit!

Ps. Dă-i acest link iubitului tău dacă şi el a rostit replica mai sus amintită.

Să fie înalt, dar nu plin de muşchi

Am cazut de acord că un tip înalt ne face să întoarcem capul după el, acolo unde sperăm că vom da şi peste un posterior interesant, dar niciuna dintre noi nu se dă în vânt după acel tip plin de muşchi care pare că se hrăneşte cu steroizi. Un Freddie Prince Jr. este idealul din punct de vedere fizic.

Să fie pasionat de un domeniu profesional

O fi şi vârsta de vină, dar iubitul ideal trebuie să fie în plină ascensiune profesională într-un domeniu care îl pasionează, altfel îl vom vedea ca pe un pierde-vară.

Să ştie să scrie corect gramatical

Cred ca am întâlnit cu toate un bărbat incredibil de drăguţ, dar care ne-a surprins cu modul inovator în care punea cratimele. Noroc cu social media, căci aşa îi putem depista foarte uşor pe cei care trebuie să repete gimnaziul.

Să fie dur, dar tandru

Nu e chiar aşa de greu de definit această trăsătură, chiar dacă sună contradictoriu. Vrem un bărbat care să fie dur cu restul lumii, dar tandru cu noi… simplu, nu? Trebuie să ştie când e cazul să ia atitutine şi când… pe noi în braţe.

Să ne potrivim intelectual

Da, aceasta trăsătură ne dă bătăi de cap. La început suntem amorezate de ochii lui verzi, după care realizăm că nu prea avem nimic în comun, iar comunicarea dintre noi este zero. Nu zicem că trebuie să fie un geniu, dar trebuie să se potrivească cu noi în plan intelectual, altfel ne vom plictisi. Bine că ochii care nu se văd se uită.

Nota: să iasă din cuvântul nostru, dar nu în mod obsesiv! Dacă nu ştie să îşi susţină punctul de vedere sau, la polul opus, îl susţine până în pânzele albe relaţia nu are viitor.

Să fie matur şi responsabil

Oricât de capabile am fi în plan intelectual şi emoţional, ne dorim un bărbat care să dea dovadă de cel puţin la fel de multă maturitate. Nu visăm să avem grijă de un copil în trup de bărbat.

Cât despre responsabilitate, ea trebuie asumată şi când e vorba de o greşeală minoră şi când e vorba de viitorul relaţiei. Practic, este un scenariu sumbru să nu îşi dorească să ne mutăm împreună după cinci ani de relaţie.

Iubitul ideal trebuie să ia el iniţiativa în privinţa evoluţiei relaţiei.

Să ne câştige încrederea, fiind mereu alături de noi

Încrederea unei femei nu se câştigă prin faptul că îi verificăm telefoanele şi nu apare niciun nume de fată în mod repetitiv. Iubitul ideal ne câştigă încrederea pentru că ştim că putem conta pe el, în orice oră din zi şi din noapte. Ne-ar plăcea să ne sară în ajutor atunci când avem nevoie şi să ne protejeze, fără să îi facem vreun apropo. În realitate, este chiar o slăbiciune de-a noastră. Dacă un bărbat ne arată că-i pasă (prin vorbe, gesturi) ne-a câştigat încrederea.

Să fie descurcăreţ şi îndemânatic

Trebuie să recunoaştem că nu ne dorim la braţ doar un bărbat intelectual. Dă o notă de masculinitate faptul că ştie să schimbe un întrerupător sau să desfunde chiuveta de la baie, iar masculinitatea este sexy.

Iubitul ideal ar trebui să se orienteze şi să găsească soluţii în situaţii neprevăzute. Cu cât se descurajează mai greu, cu atât ne încurajează să îl apreciem.

Să nu fie băieţelul mamei

Nimic nu e mai dezamăgitor decât un bărbat care ne-a considerat perfecţiunea întruchipată, dar şi-a schimbat brusc optica pentru că „mama” nu ne-a plăcut. Vrem un bărbat care ştie să îşi înfrunte mama şi este în stare să îşi formeze preferinţele independent de ea.

Pentru a echilibra balanţa, află şi ce vor bărbaţii de la o femeie!

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro