Regulile machiajului bronzant

De Andra Pecingina pe

Suntem conştiente că vânzările la fond de ten deschis la culoare au crescut din cauza protagoniştilor din Twilight, dar e important să ştii că machiajul bronzant rămâne în vogă!
Stilurile de machiaj pentru seară se bazează mult pe strălucire adăugată tenului tău. Bronzul fals ce provine din machiajul strălucitor te va transforma într-o apariţie sublimă la orice petrecere. Iată ghidul de machiaj bronzant unica.ro!

Atunci când alegi un fond de ten sau o pudră bronzantă, asigură-te că nu are o tentă portocalie sau o consistenţă de mască. Succesul machiajului bronzant depinde de calitate dar şi de cantitatea de produse folosite. Prea multă strălucire va arăta artificial, mai ales pe un ten matur.

Simplitatea este cea de-a doua regulă a acestui tip de machiaj. Nu trebuie să colorezi tenul ci să îi adaugi maxim două tonuri în plus ca şi nuanţă. Fondul de ten şi pudra bronzantă nu îţi vor mai permite să realizezi un machiaj dramatic pentru ochi sau buze. Contrastul este cheia pentru a arăta natural. Smokey eyes în nuanţe de crem şi maro şi un contur de eyeliner vor fi de ajuns!

Un strat consistent de fond de ten nu este necesar. Foloseşte în schimb un fond de ten pudră cu irizaţii şi apoi o pudră minerală care să adauge strălucire. Încearcă Cool Matte Mousse de la Rimmel London, la 30 lei şi pudra cu irizaţii Biguine Les Galactic’s la preţul de 50 de lei.

Fondul de ten lichid sau cremă cu irizaţii trebuie aplicat cu degetele pentru un rezultat bun. Aplică o cantitate mică şi apoi omogenizează cu buricele degetelor înspre linia părului şi decolteu.

Pudra bronzantă este un produs excelent pentru tenul gras şi poţi folosi L’Oreal Paris Glam Bronze perlele bronzante minerale la preul de 40 de lei sau Lasting Finish Mineral Powder de la Rimmel London la preţul de 28 de lei. Trebuie aplicată cu pensula proprie pentru un efect de durată.

Pudra care accentuează trebuie aplicată pe zonele care sunt de obicei colorate de soare: vârful obrajilor şi porţiunea de sub ochi, mijlocul frunţii şi vârful bărbiei, pentru a atrage atenţia asupra feţei. Nu uita să scuturi uşor pensula pentru a îndepărta excesul de pudră cu irizaţii şi să foloseşti o bază mată pentru machiaj.

Tenul deschis la culoare cu o tentă de roz foloseşte un blush rose pentru pomeţi. Pudra sidefată pentru faţa şi corp de la Peggy Sage la 68,85 lei şi  Blush Cheek Colour The Body Shop la preţul de 60 lei sunt două din recomandările noastre.

Regula de bază rămâne să adaugi strălucire în etape.  Se poate întâmpla să exagerezi cu anumite produse şi rezultatul să fie unul deloc atrăgător. Lucrând în etape ai şansa de a observa exact momentul când totul este perfect! În cazul în care observi la final zone mai întunecate sau deloc acoperite, caută să omogenizezi culoarea folosind o dischetă de bumbac uscată şi o pensulă curată.

Nuanţele machiajului bronzant – roz mai intens sau arămiu – adaugă acel farmec senzual de vară oricărei nuanţe de ten. Unele texturi sidefate sau strălucitoare pot fi soluţia ideală pentru machiajul de seară pentru că nuanţează delicat trăsăturile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Dorian Popa a recunoscut adevărul despre relația dintre el și Alina Eremia

Dorian Popa a recunoscut adevărul despre relația dintre el și Alina Eremia