Must have primăvară/vară 2010: pantalonii pană

De Cristina Popa pe

Chiar dacă pare imposibil, ei bine pantalonii pană, etalon al anilor ’80 au devenit un must have în următoarele două sezoanele. E timpul să spui adio fenomenului skinny jeans…
… şi să îmbrăţişezi un nou croi la modă, propus pentru primăvara şi vara lui 2010 de numeroşi designeri internaţionali sau autohtoni (Marc Jacobs, Chloe, Cacharel, Agnes Toma, Adrian Oianu, Ludmila Corlăţeanu) şi promovaţi cu stil şi în afara podiumurilor de către celebrităţi.

Astfel, dacă peste Ocean pantalonii pană au devenit preferaţii lui Anne Hathaway, Kate Hudson sau Ashley Olsen, chiar şi ca opţiune vestimentară pentru „red carpet”, în România, Andreea Raicu, Laura Cosoi sau Corina au întâmpinat şi ele noul trend.

Suficient de eleganţi, dar fără să aibă un aspect prea formal, completaţi de alte piese vestimentare şi accesorizaţi corect, pantalonii pană sunt ideali dacă preferi un look urban, smart-chic.

Cea mai simplă şi de efect alegere? O pereche de pantaloni pană negri, o pereche de botine cu toc/ sandale şi un T-shirt cu imprimeu, băgat în pantaloni, opţional o geaca scurtă de piele.

Ca regula generală,  tocurile (botine, pantofi ori sandale) şi topurile pe corp sau uşor bluzate, în combinaţie cu o pereche de pantaloni pană sunt esenţiale pentru un look trendy, actual de zi sau chiar de seară (în funcţie de textura materialelor din care sunt confecţionaţi).

Must have primăvară/vară 2010: pantalonii pană

  • Carlos Miele S/S 2010           LA Redoute- 219 lei              Fatima Lopes S/S 2010         La Redoute – 199,99 lei

Totuşi, pentru că orice tendinţă trebuie adaptată, înălţimea şi silueta sunt esenţiale atunci când optezi pentru un asemenea obiect vestimentar. Astfel dacă pentru fetele înalte şi subţiri pantalonii pană se potrivesc ca o mânuşă, doamnele şi domnişoarele care au şolduri proeminente trebuie să evite un asemena model care evidenţiază şi mai mult formele corpului.

În ceea ce priveşte designul, pe lângă varianta clasică – cu sau fără buzunare, împrumutând puţin din croiul şalvarilor, de asemenea la modă, pantalonul pană poate fi foarte larg pe picior sau poate beneficia de un tur foarte jos.

Cât despre lungime, totul e permis, în funcţie de înălţime poţi achiziţiona fie o pereche foarte lungă, fie un model mai scurt, până la gleznă (doar dacă ai picioare lungi).

Paleta cromatica, în mare parte estivală şi în tendinţe – diferite tonuri de crem, albastru şi alb sau cu imprimeuri viu colorate – este întregită şi de clasicul negru.

Must have primăvară/vară 2010: pantalonii pană

  •          Ludmila Corlăţeanu                        Agnes Toma                         Corina Vlădescu                       Adrian Oianu

Foto: Imaxtree, Northfoto, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro