Hainele 3D, noua tendinţă în modă

De Diana Sorescu, pe

Filmele sunt tridimensionale, copertele revistelor sunt, mai nou, 3D, aşa că de ce nu ar fi şi hainele? Piesele vestimentare cu imprimeuri în relief sunt un must have al…
…vremurilor ce vin.

Peste câţiva ani, nu m-ar mira să umblăm cu toţii pe stradă purtând pe nas ochelari stereoscopici. Pentru că doar aşa am putea afla misterele pe care hainele le ascund, doar aşa am decodifica imprimeurile speciale cu care bluzele, tricouri ori rochiile noastre vor fi răsfăţate.

O idee îndrăzneaţă, cu puternice influenţe futuriste, desprinsă parcă din serialele SF, dar totuşi realizabilă. Pentru că primii paşi au fost deja făcuţi.

Haine 3D pentru avangardişti

Cu doar jumătate de an în urmă, designerii de la Burberry au forţat limitele tehnologiei şi au transmis prima lansare de modă în format 3D. Nici nu a trecut mult timp şi iată că ies la rampă nu doar show-uri tridimensionale, ci şi haine!

Vorbim despre creaţii realizate fie din materiale speciale, ce dau impresia unei alte dimensiuni, fie de printuri aparent haotice, ce se conturează doar atunci când sunt privite prin lentilele stereoscopice, fie de haine decorate cu imprimeuri deosebite, cauciucate, ce ies în relief.

Există mai multe variante de a da viaţă acestui concept: de la tehnica „light painting”, ce presupune o tehnică foto care surprinde traseul luminii, până la materiale şi ţesături ce sunt făcute după o structură bine definită, ce îmbină volumetriile şi jocurile cu suprapuneri.

Compania de design Freedom of Creation a creat deja primele materiale concepute 3D şi apoi materializate cu ajutorul unor maşinării ce par aduse din viitor.

Exponatele sunt încă în stadiu de concept şi sunt expuse la Muzeul de Artă
Modernă din New York.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!