Cum să porţi volănaşele în vara 2010

De Cristina Popa, pe

Una dintre cele mai feminine şi romantice tendinţe din modă destinate sezonului estival 2010 îl reprezintă volanele, Christian Dior, Lanvin, Dolce & Gabbana John Galliano sau Stella McCartney…
…  fiind doar câţiva dintre promotorii acestui trend.

Mici sau mari, puţine sau multe, de bază în designul unei piese vestimentare sau doar ca element de artificiu în linia unei ţinute, realizate din materiale fluide sau texturi mai rigide şi denim, volanele au invadat podiumurile de prezentare şi magazinele din întreaga lume.

Oferta este aparent nelimitată atât în ceea ce priveşte piesele vesimentare care se pretează trendului – rochii, fuste, topuri, pantaloni, costume de baie etc. – cât şi din punct de vedere cromatic. Volanele negre sau în culori tari sunt la mare căutare chiar dacă pastelurile şi tonurile nude sunt un adevărat must have în acest sezon.

Mai mult, în combinaţii cu alte piese vestimentare şi accesorizate corect, avantajul acestei tendinţe este şi posibilitatea de adaptare la aproape orice stil vestimentar.

Însă, înainte de a aborda o ţinută care implică volănaşe, indiferent că ai nevoie de un outfit…

–    casual – top cu volane, jeanşi şi sandale joase sau balerini
–    office – cămaşă cu volane, fustă conică şi pantofi cu toc
–    elegant – rochie de lungime medie şi o pereche de sandale înalte sau stilettos
–    de club – bustieră, fustă cu volane şi platforme
–    sport – t-shirt, fustă scurtă cu volane şi tenişi

… trebuie să iei în calcul câteva reguli de purtare a acestei tendinţe, care să îţi pună în valoare silueta.

Astfel, dacă doamnele şi domnisoarele slabe sau cu o siluetă androgină au voie să poarte orice piesă vestimentară cu volănaşe, cele care se confruntă cu kilograme în plus nedorite sau au anumite părţi ale corpului ceva mai generoase, trebuie să ţină cont de efectul de mărire pe care îl oferă aceste onduleuri de material.

Mai exact, cele care au fost înzestrate cu un bust voluminos vor evita topurile cu volane, în timp ce posesoarele unor şolduri late sau al unui posterior măricel ar trebui să uite de existenţa fustelor care se încadrează acestui trend.

În toate aceste cazuri, cea mai sigură variantă recomandată este cea în care volanele fie reprezintă detaliile unei piese vestimentare, fie se regăsesc în acesorii (genţi, broşe supradimenionate).

Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!