Ghid de îngrijire pentru păr frumos

De Unica.ro, pe

Felul în care arată părul tău spune multe despre tine.

Învaţă să-ţi iubeşti părul, oferindu-i întreaga ta atenţie şi cele mai bune trucuri de îngrijire. în schimb, el te va face seducătoare şi foarte feminină.

Bucle de vis

Indiferent de gradul de ondulare al părului, cu siguranţă îţi doreşti ca buclele tale să fie perfect îngrijite, şi, pentru că părul ondulat sau cu tendinţă de ondulare este ceva mai pretenţios, ţi-am pregătit câteva trucuri utile care îţi vor fi de mare ajutor.

Cea mai bună metodă de îngrijire.

Alege un şampon special pentru păr creţ, dar, întrucât acest tip de păr este mai uscat, ai grijă ca formula produsului ales să fie suficient de hrănitoare. Poţi alterna mai multe şampoane cu formule diferite: pentru hidratare, pentru strălucire, pentru mai multă rezistenţă  etc. Balsamul este obligatoriu, având un triplu rol: de a hrăni în profunzime părul, de a-i netezi suprafaţa şi de a-l ordona. La finalul şamponării, întinde balsamul pe palme, apoi aplică-l pe toată lungimea părului şi, cu un pieptene rar, distribuie-l uniform. O dată pe săptămână, foloseşte o mască reparatoare, dacă vezi că părul e tern şi lipsit de energie.

Cea mai bună metodă de coafare.

Renunţă la folosirea aparatelor de coafat, care îţi vor usca şi mai mult părul şi îţi vor strica buclele şi alege metodele naturale de aranjare: lasă-ţi părul să se usuce, aplică balsam fără clătire pentru un plus de strălucire, apoi definitivează onduleurile cu degetele, pentru că peria le va strica forma.

Cele mai bune metode de styling.

În cele mai multe cazuri, produsele de styling folosite în exces şi concomitent vor încărca inutil buclele, care se vor lăsa şi vor avea un aspect neglijent. însă, dacă ştii să alegi şi să foloseşti corect produsele, acestea vor „lucra” în avantajul tău. Aşadar, ai nevoie de o spumă de modelare a buclelor foarte uşoară, pe care s-o aplici cu moderaţie, doar după ce te-ai spălat pe cap şi, eventual de un lichid de coafare, dacă părul tău e greu de „îmblânzit.” Un spray special pentru netezire, va ordona firele rebele şi va hrăni în acelaşi timp părul.

Perfect întins, neted şi plin de strălucire

Încă nu te-ai convins că părul drept e foarte sexy? Citeşte în continuare secretele noastre de îngrijire, care te vor face să-ţi iubeşti părul.

Cea mai bună metodă de îngrijire.

Ca să eviţi îngrăşarea părului, alege un şampon bazat pe extracte de citrice şi alternează-l cu unul pentru strălucire. Pentru că părul drept reflectă cel mai bine lumina, suprafaţa lui trebuie să fie netedă şi strălucitoare, aşa că balsamul fără clătire şi uleiul hidratant se vor număra printre produsele obligatorii, ce nu trebuie să-ţi lipsească. Ca să îţi păstrezi părul în cea mai bună formă, ai nevoie săptămânal de o cură specială de îngrijire cu un tratament hrănitor pe bază de extracte de perle sau de caşmir.

Cea mai bună metodă de coafare.

Îţi poţi lăsa părul să se usuce natural sau poţi folosi uscătorul la cea mai mică viteză. ţine aparatul la 10 cm depărtare de cap, lasă aerul cald să cadă de sus în jos (altfel îţi vei răvăşi tot părul) şi piaptănă din când în când cu o perie din păr natural, care va descurca şi va da multă strălucire părului.

Cele mai bune metode de styling.

Ca să eviţi electrizarea, ai nevoie de un spray sau un ser antifrizz, dar nu abuza de el, pentru a nu supraîncărca părul. O ceară cu formulă uşoară, nelipicioasă, va netezi şi va reflecta perfect lumina pe suprafaţa părului.
Micul tău secret: clăteşte-te la sfârşitul băii cu oţet de mere. Lasă părul perfect curat, eliminând orice urmă de şampon şi, în timp, ajută părul să-şi recapete luciul natural.

Cum obţii mai mult volum

Un păr frumos, cu mult volum înseamnă un păr sănătos. Indiferent de lungime sau de tunsoare, când vrei mai mult volum foloseşte produse pe bază de proteine şi vitamine şi nu evita curele naturale, cu ingrediente de acasă: gălbenuş, miere, ulei de măsline. Volumul depinde însă foarte mult şi de felul în care părul e aranjat: cât e umed, aplică spumă pentru volum

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!