Cum arată colecția haute couture inspirată din operele lui Constantin Brâncuși

De Mihaela Dobre pe
Designerul Stéphane Rolland

 s-a inspirat din sculpturile artistului român Constantin Brâncuși pentru creațiile sale haute couture din colecția de primăvară/ vară 2017.

Citește și – Cele mai frumoase creații de la Paris Couture Week 2017

„Brâncuși, cu sculpturile lui ovoide, mi-a inspirat scopul până la precizie anatomică, nașterea lumii asimetrice”, a spus Rolland.

Întreaga colecție a designerului francez este un elogiu adus siluetelor feminine, iar piesa de rezistență este o rochie roșie voluminoasă, care simbolizează, după cum spune Rolland, că pasiunea nu are limite. Rochii negre în formă de cupolă, rochii albe în formă de arc sau bol, rochii- pelerină cu tăieturi îndrăznețe sau rochii roșii ca focul și ample, toate acestea fac din colecția lui Stéphane Rolland o operă de artă împresionantă.

„Colecția acestei veri este sculpturală, eternă și fără vârstă, dar niciodată rigidă în spațiu”, explică couturier-ul francez.

Stéphane Rolland a lucrat cu mătase şi lână de mătase, dar şi cu combinaţii crep. De asemenea, el a folosit șifon şi organza pentru a crea o profunzime a înfloriturilor. „Graţie combinaţiei armonioase, vedem un mariaj între structură, linii, tăieturi asimetrice, moliciune şi alură”, după cum notează criticii de la thefashioninsider.com.

Stéphane Rolland este un creator de modă francez, care a lucrat în trecut pentru casele de modă „Balmain” și „Balenciaga”, însă haute couture a fost visul lui absolut. Pe 2 iulie 2007, Stéphane Rolland şi-a prezentat prima colecţie de haute couture care i-a purtat numele, iar creațiile sale sunt purtate de vedete internațională, precum Beyonce, Rihanna sau Lady Gaga, , dar şi de capete încoronate cum ar fi Regina Rania a Iordaniei

Descoperă în galeria foto de mai sus cum arată colecția lui Stéphane Rolland, inspirată de sculpturile lui Constantin Brâncuși!

Citește și – Care sunt principalele tendințe pentru rochii de mireasă în 2017

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț

Andreea Antonescu a oferit mai multe detalii despre divorț