Cum alegi fardul de ochi potrivit

De Andra Pecingina pe

Contrastul este ceea ce va face culoarea ochilor tăi să iasă în evidenţă. Învaţă din rândurile de mai jos cum să faci un impact puternic cu nuanţa potrivită de fard de ochi!

Vedetele cuceresc cu nuanţele vibrante ale ochilor lor şi mereu ne întrebăm cum reuşesc să arate atât de bine. Răspunsul este de obicei munca unui make up artist fenomenal, care cunoaşte trucurile cromatice potrivite pentru fiecare tip de trăsături.

„Câteva noţiuni de bază legate de combinarea culorilor vă vor transforma într-un adevărat artist”, spune Alexandru Abagiu – makeup artist oficial L’Oreal Paris.

Tot el te învaţă cum poţi folosi fardul de ochi în avantajul tău: „cele 3 culori primare sunt roşu, galben şi albastru. Prin combinarea lor puteţi obţine culorile secundare: verde, oranj şi violet. Tineţi cont de contrastul cromatic când vă alegeţi fardurile pentru a vă pune în evidenţă culoarea ochilor. ”

Cum alegi fardul de ochi potrivitOchii căprui
Femeilor cu ochi căprui închis li se potrivesc majoritatea nuanţelor de fard de ochi, aceasta este vestea bună. Vestea grozavă este că poţi mereu experimenta cu diverse culori pentru a găsi look-ul perfect pentru tine.

Nuanţele aflate în vogă, cele de albastru şi violet electrizant pe care le poţi folosi pentru a realiza un contur strălucitor al ochilor. Nu trebuie să neglijezi nici noile nuanţe de maro: cappuccino sau café au lait, care vor adăuga strălucire ochilor tăi căprui.

Pentru machiajul ochilor căprui deschis foloseşte nuanţe variate, de la verde deschis şi închis la maro ciocolatiu. Inspiră-te din stilurile de machiaj ale vedetelor cu ochi căprui: Keira Knightley, Anne Hathaway sau experimentele de make-up ale Rihannei.

Cum alegi fardul de ochi potrivitOchi albaştri
Ochii de culoarea cerului sunt de obicei consideraţi cei mai frumoşi însă o nuanţă dificilă de fard de ochi le poate da un aspect mai puţin plăcut.

Experţii recomandă să evităm nuanţele rozalii de fard deoarece acestea pot scoate în evidenţă albul ochilor mult prea puternic şi să facă ochii albaştri să arate gri. Culoarea naturală a ochilor tăi poate fi cel mai bine potenţată de nuanţe calde de gri, auriu, maro, brun închis sau cupru.

 Inspiră-te din stilurile de machiaj ale vedetelor cu ochi albaştri: Charlize Theron, Scarlett Johansson, Natalie Imbruglia şi Alexis Bledel.

Cum alegi fardul de ochi potrivitOchii verzi
Ochii verzi sunt rari şi incredibil de frumoşi aşa că va trebui să îi pui în evidenţă de fiecare dată. Poţi folosi oricând nuanţe de violet, lila şi roz care arată incredibil de bine lângă verdele ochilor.

Un violet puternic cu irizaţii va fi întotdeauna o opţiune grozavă pentru ochii verzi, în special dacă îţi doreşti acea privire dramatică aflată în vogă în acest sezon.

Inspiră-te din look-urile unor celebrităţi ca Angelina Jolie, Hayden Panettiere sau Lindsay Lohan.

Unica.ro îţi recomandă fardurile de pleoape Dream Mousse Eye Shadow de la Maybelline la 25,99 lei,  farduri de pleoape sub formă de cremă de la Peggy Sage la 35,99 lei şi Color Appeal Trio Pro de la L’Oreal în varianta specială pentru culoarea ochilor tăi, la 49,99 lei.

Nu uita faptul că poţi mereu recurge la nuanţe închise: gri închis, maro sau negru, pe care le poţi folosi doar la baza genelor pentru a scoate în evidenţă machiajul. Nu subestima puterea fardului asupra întregii imagini şi alege o nuanţă care să îţi facă ochii să strălucească!

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro