Genţile Hermes ale Victoriei Beckham

De Andra Pecingina pe

Cele peste 100 de genţi Hermes pe care Victoria Beckham le etalează la fiecare apariţie publică reflectă personalitatea vedetei. Sunt reci, impersonale şi elitiste.
Nu te vei plictisi niciodată vizionând diversitatea de modele Hermes afişate de celebrităţi, însă Victoria Beckham a fost supranumită „Regina poşetelor Hermes Birkin”.

Puţini ştiu că Victoria a produs împreună cu magazinul japonez Samantha Thavasa o linie de poşete şi bijuterii. De ce oare nu poartă accesorii creaţie proprie? Pentru că nimic nu egalează statutul pe care ţi-l oferă o poşetă Hermes.

Geanta şi succesul ei au o poveste. Modelul Birkin este realizat de compania franceză Hermes şi a fost denumit după actriţa britanică Jane Birkin stabilită în Franţa, cea care a primit primul prototip al genţii în 1981. Birkin a fost menită iniţial ca o „weekend bag” pentru actriţa stabilită în Franţa.

Fiecare geantă Hermes e lucrată manual într-un atelier din Franţa, finalizarea unui model poate dura şi până la 48 de ore şi apoi foarte puţine modele sunt livrate către magazinele partenere din lume. Astfel firma se asigură că brandul şi modelele rămân exclusiviste. Doritoarele pot aştepta până şi doi ani pentru o poşetă Hermes Birkin, dar celebrităţile şi clientela fidelă Hermes au asigurat un loc mai sus pe lista de aşteptare. La cumpărarea unei genţi Hermes chiar contează enorm pe cine cunoşti…

Victoria Beckham
afişează mereu cu mândrie modelele preferate din colecţie: Hermes Birkin clasic crem, negru, roşu sau verde , Hermes Birkin Ostrich Violine, Hermes Kelly  şi o mulţime de poşete plic din piele naturală sau piele de crocodil. Hermes Birkin vine în mai multe dimensiuni şi Victoria este atât de impresionată de povestea lor încât deţine câte una din fiecare.

Genţile Hermes ale Victoriei BeckhamCea mai ieftină poşetă din dulapul ei costă în jur de 2.000 de lire sterline, iar cea mai scumpă ajunge şi la 80.000 de lire.

Vedeta are pregătită mereu pentru călătorii şi o Hermes gigant numită Kelly Travel.

O variantă din piele de struţ vopsită în roz a modelului Hermes Birkin a fost special creat pentru Victoria.

Nu se ştie cât a trebuie să aştepte pentru aceasta, dar preţul final a fost de 10.000 de lire sterline.

Ultima apariţie în colecţia impresionantă a Victoriei este un model Hermes Himalayan Birkin, un cadou de la David. Nu este primul cadou de acest fel de la soţul ei, primul a fost un model  Birkin Violine. Minunata poşetă medie din piele de crocodil cu diamante aplicate este unul din cele trei exemplare realizate până acum şi costă 80.000 de lire sterline..

Preţul atât de piperat al unei genţi Hermes include şi întreţinerea acesteia, fiecare posesoare poate beneficia de reparaţii şi curăţarea modelului preferat fără a plăti nimic, doar o călătorie în Franţa la atelierul companiei.

Spre deosebire de părerea generală, Victoria Beckham nu este o devoratoare de modă pregătită să calce în picioare orice pentru fi în tendinţe. Ea şi-a manifestat de mai multe ori convingerea că hainele din blană veritabilă nu au ce căuta în colecţii, cu atât mai mult în colecţia cu semnătura ei.

Ea poartă doar blană artificială şi alături de Stella McCartney, este printre puţinii oameni din lumea modei care pledează această cauză. Poate că astfel îşi „spală” păcatele de colecţionară cu peste 100 de genţi din pielea altor animale: crocodil, aligator, struţ!

Există totuşi posibilitatea ca această pasiune să se întoarcă la un moment dat împotriva Victoriei. Adevărul despre poşeta Hermes Birkin, în afara reflectoarelor şi listelor de aşteptare, este altul. La o analiză amănunţită, criticii i-au găsit câteva dezavantaje clare: este destul de grea (chiar fără nimic înăuntru) din cauza accesoriilor metalice placate cu aur sau paladiu, a incrustaţiilor, şi are un sistem de închidere dificil în trei etape care devine iritant pentru purtătoare. Se spune că Jane Birkin are acum probleme cu spatele din cauza greutăţii genţii Hermes şi acum poartă doar o poşetă uşoară de umăr…

Vezi în galeria foto de mai jos imagini cu doar câteva modele Hermes din colecţia Victoriei Beckham şi preţul fiecăreia!

P.S. Vei observa că are tendinţa de a asorta cromatic ţinuta şi poşeta, ceea ce majoritatea stiliştilor spun că este o greşeală. În ultimii ani poşeta are rolul de pată de culoare pe look-ul general şi orice poşetă marca Hermes cu atât mai mult poate fi folosită ca accesoriu declarativ!

Alte celebrităţi care posedă o Hermes Birkin sunt Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell, Kate Moss, Paris Hilton, Elle MacPherson, Madonna şi Demi Moore. În România poţi vedea de aproape o celebră Birkin dacă ai norocul să te întâlneşti cu Andreea Raicu sau Monica Columbeanu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro