Banksy acuză Guess că i-a copiat munca și își îndeamnă fanii să fure dintr-un magazin londonez al firmei: “S-au folosit de operele mele”

De Unica.ro, pe

Banksy, artistul nonconformist de grafitti, acuză firma Guess că s-a folosit de operele lui pentru o nouă colecție ce tocmai a fost lansată în magazinele din Marea Britanie. Artistul își îndeamnă fanii pe pagina de Instagram să ia cu asalt magazinul londonez.

Este scandal în lumea modei după ce bine-cunoscutul artist britanic Banksy a postat pe contul său de Instagram un mesaj în care aduce acuzații grave magazinului Guess. Potrivit marca.com, artistul s-a supărat foarte tare în momentul în care și-a văzut operele expuse în vitrina unui magazin din Londra. Supărarea este cu atât mai mare, cu cât artistul susține că cei de la Guess i-au folosit desenele fără permisiune.

Banksy acuză firma Guess că i-a furat operele și le-a folosit pentru o nouă colecție

Pe contul său de Instagram, unde are 11,6 milioane de urmăritori, Banksy a postat o fotografie cu vitrina magazinului Guess situat pe celebra Regent Street din Londra și a sugerat hoților să o viziteze.

Artistul nonconformist Bansky acuză firma Guess că i-a copiat muncăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 12)

„Ei s-au folosit de operele mele de artă fără să întrebe, cum poate fi greșit să faci și tu același lucru cu hainele lor?”, spune artistul.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice?

În urma anunțului făcut de Banksy, magazinul de pe Regent Street a închis accesul publicului, a acoperit vitrina cu lucrările artistului graffiti și și-a înăsprit securitatea exterioară.

Ce spun reprezentanții Guess

Reprezentanții Guess nu au comentat subiectul până în acest moment. Potrivit presei din Marea Britanie, această nouă campanie a fost creată în colaborare cu Brandalised, care licențiază design-ul artiștilor de graffiti.

În octombrie, Paul Marciano, directorul de creație al firmei Guess, declara despre colecție: „Graffiti-urile lui Banksy au avut o influență fenomenală asupra oamenilor. Această nouă colecție capsulă Brandalised este o modalitate prin care moda își arată recunoștința față de talentul artistului”.

Cine este Bansky, artistul nonconvențional devenit celebru în întreaga lume

Nu se știe exact cine este cu adevărat Banksy, dar lumea e împărțită atunci când vine despre operele sale de artă. Deși a avut un adevărat succes cu lucrările sale evaluate la milioane de euro, acesta a preferat să rămână anomim. Potrivit Wikipedia, Banksy este un pseudonim, pentru un artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez. Se speculeză că artistul elvețian Maître de Casson ar putea fi Banksy, însă elvețianul neagă acest lucru pe site-ul său.

Lucrările sale se bazează pe critica politică și socială, iar arta urbană satirică și epigramele subversive combină umorul negru cu graffiti.

Încă de la începuturile carierei, artistul și-a expus operele de artă într-o formă total inedită, în toamna anului 2013, Banksy și-a expus operele pe zidurile clădirilor din New York.

Una dintre cele mai cunoscute picturi ale sale, „Fata cu balon” a fost vândută cu 22 de milioane de dolari.

Istoria brand-ului Guess

Compania americană a fost lansată în 1981, de către Paul Marciano și cei trei frați ai săi. Surprinzător, nici unul dintre ei nu avea vreun un background în modă. Ba chiar mai mult, tatăl, bunicul și străbunicul lor au fost rabini. Prima legătură cu moda a lui Paul Marciano a avut loc în momentul în care s-a angajat ca vânzător într-un magazin de jeansi din Franța. Apoi și-a lansat, tot în Franța, un brand de haine. După care s-a mutat în Los Angeles. Și, de aici, totul e istorie.

La începuturile sale, Guess nu își permitea să plătească modele celebre sau staruri pentru reclame, motiv pentru care au optat să colaboreze cu modele care erau la începutul carierei. Printre ele se numără Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Laetitia Casta sau Eva Herzigova. Pentru a marca cea de-a 30-a aniversarea a brandului de peste Ocean, Claudia Schiffer a pozat din nou pentru Guess.

Sursa Foto: Instagram/guess.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!