7 lucruri pe care ar trebui să le știi despre Coco Chanel

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 11 iunie 2021, 10:03

Coco Chanel este o adevărată legendă, iar dacă ești pasionată de modă, ar trebui să știi câte ceva despre ea. Îți spunem noi șapte lucruri pe care sigur nu le știai despre una dintre cele mai influente personalități ale secolului al XX-lea.
„Moda care nu ajunge pe stradă nu este modă”, obișnuia să spună Coco Chanel, iar hainele sale au reușit să le cucerească pe femeile de pretutindeni. Creațiile sale erau inspirate de moda masculină și credea în liniile simple și materialele foarte scumpe. Dar înainte să ridice un imperiu, Coco Chanel a pornit de jos.
1. Mama ei a murit când avea 12, din cauza tuberculozei, iar tatăl său i-a părăsit pe ea și pe ceilalți patru frați. În urma acestei situații, a petrecut șase ani într-un orfelinat, unde a învățat să coase.
2. Primul ei job a fost de croitoreasă, iar ca hobby crea pălării.
3. Nu a fost căsătorită niciodată, dar a avut numeroase aventuri cu mai mulți tineri bogați și milionari care au ajutat-o să își ridice afacerea.
4. A introdus bronzul în modă. Înainte de epoca Chanel, dacă erai bronzată, însemna că erai o simplă muncitoare, însă designegr-ul a introdus ideea că dacă te lași atinsă de soare, înseamnă că ai timp liber.
5. A locuit în hotelul Ritz din Paris pentru mai bine de 30 de ani.
6. Ultima ei poveste de dragoste a fost cu un spion german, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
7. La înmormântarea ei, modelele au ocupat primele locuri, iar sicriul său a fost acoperit de camelii, gardenii și orhidee.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!