7 lucruri pe care nu le știai despre sutiene

De Adina Radu, pe Ultimul update Joi, 09 iunie 2016, 16:54

Să porți un sutien în fiecare zi a ajuns un obicei așa de banal încât nu găsești nimic special în asta. Dacă stăm și ne gândim mai mult, nu știm așa multe despre banalul sutien.

95% din femeile din țările vestice poartă zilnic sutien. Aceasta și-a făcut apariția în forma pe care o găsim în zilele noastre în secolul 20, dar femeile își acoperă sânii cu lână sau in încă din Grecia antică.

Primul sutien pentru sport a fost făcut din două suspensoare bărbătești în anii 70.

Mărimea aferentă sutienului se schimbă de-a lungul vieții unei femei. Cel mai adesea aceste fluctuații sunt datorate schimbărilor hormonale, a schimbării greutății sau sarcinii. Chiar și fumatul poate fi responsabil de mărimea și forma sânilor, deoarece tutunul distruge proteina responsabilă cu elasticitatea pielii.

Mărimea cupelor a apărut în 1922 când Ida Rosenthal a ajuns la concluzia că nu tuturor femeilor li se potrivește același tip de sutien.

Un studiu din 2013 ce a durat 15 ani a arătat că sutienele nu previn lăsarea sânilor, deci nu ar fi chiar necesar să porți unul.

Cel mai scump sutien a fost estimat la 15 milioane de dolari și este făcut de Victoria’s Secret. În anul 2000 a fost purtat de manechinul Gisele Bundchen.

Anual se cheltuie în jur de 16 miliarde de dolari pe cumpărarea de sutiene. Un sutien costă, în medie între 10 și 100 de dolari.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!