Sfatul specialistului: Cum să avem o piele frumos bronzată şi sănătoasă

Pielea bronzată şi sănătoasă este preocuparea noastră numărul 1, mai ales vara. Iuliana Ştefan, make-up artistul nostru de serviciu, vorbeşte în primul material pentru noi chiar despre acest subiect.
August se apropie cu cea mai lungă şi mult aşteptată vacanţă din an. O lună de relaxare, mult soare şi, evident, bronzul nelipsit. Însă câţi dintre noi ne-am şi pregătit corespunzător pielea pentru un bronz frumos, dar şi sănătos? Dincolo de aspectul arămiu şi extrem de atrăgător (mie îmi place să-i spun chiar “sexi”) pe care ni-l dorim cu toţii, pielea trebuie protejată, dar mai ales pregătită din timp pentru ca expunerea la soare să nu o afecteze prea mult.

Ce înseamnă o pregătire a pielii ca la carte?

Ar trebui să începem  din interior către exterior, încă din primăvară. O piele săătoasă şi luminoasă o obţinem printr-un mod de viaţă sănătos şi cu toţii ştim aceasta teorie. Însă pentru a-i spori în mod natural rezistenţa şi protecţia în faţa razelor UVA şi UVB, atât de nocive, este recomandat să consumîm câteva “ingrediente” minune:

Nucile, alunele de pădure, migdalele, sâmburii de dovleac consumate în stare crudă, aduc un aport de antioxidanţi şi, în special, de uleiuri naturale fiind extrem de benefice organismului şi implicit epidermei.

Cu 1-2 luni înainte de a pleca în vacanţă, luaţi zilnic câte 1 capsulă de vitamina A  si E.
Celor cu pielea foarte albă le este recomandată şi 1 tabletă/zi de betacaroten sau consumul de morcovi cruzi (1 morcov/zi este suficient). Ajută la o uşoară pigmentare a pielii datorită conţinutului de licopen. ATENŢIE! Consumul de betacaroten în exces şi mai ales pe termen lung (atât capsule, cât şi de provenienţă naturală), va conferi pielii un aspect uşor portocaliu, nicidecum ca bronzul natural oferit de soare.

(Eu consum morcovi din decembrie, cca 4-5/săptămână, atât simpli, cruzi, dar şi în sucuri alături de alte legume şi fructe proaspete, şi am constatat că pielea mea s-a brozat uşor, a devenit mai luminoasă, se regenerează mai repede, iar cel mai mare câştig, de departe, îl are vederea. Am crezut că este un mit, dar nu-i aşa deloc. )

Puteţi adăuga în loţiunea de plajă cca 10 ml de ulei presăt la rece din cătină albă. Loţiunea de plajă poate avea un factor de protecţie de maxim 20 SPF, deoarece cătina, prin conţinutul ridicat de nutrienţi şi cel de factori naturali de protecţie solară, veţi obţine 3 benficii: o protecţie mult mai eficientă, o piele vitaminizată şi un bronz frumos, arămiu.

Pentru arsurile solare (care trebuie evitate pe cât posibil), vă recomand câteva remedii naturale:

Măriţi consumul de apă la minim 3 litri/zi;
Dacă toleraţi lactatele, vă recomand să consumaţi iaurt, sana şi chefir toate natur, nu cu fructe;
De asemenea, mâncaţi mai multe fructe, în special pepene roşu şi ananas, dar nu din conservă
Luaţi o tabletă de aspirină pentru a vă scade febra; eu folosesc aspirină naturală din coajă de salcie (Salix, de la Rotta Natura)
Pulverizaţi pe zona afectată cu apă termală; are propietăţi hidratante, anti-inflamatorii şi calmante. Vă recomand Uriage (are cel mai ridicat nivel de săruri minerale şi oligo-elemente), Ivatherm,  La Roche Posay sau Avene
Gelul de aloe vera are efect decongenstionant imediat; îl puteţi amesteca cu puţin ulei de vitamina A şi ulei presat la rece din migdale dulci, sâmburi de struguri sau măsline pentru a ajuta pielea să se regenereze mai rapid
Uleiul sau untul de cocos presat la rece calmează şi reduce inflamaţia;  fiind puternic hidratant, untul de cocos este recomandat a se folosi înainte de expunerea la soare pentru a preveni arderea acesteia. Are eficienţă maximă aplicarea lui direct pe pielea umedă după baie. Cei care merg în expediţii în zonele tropicale, obişnuiesc să-şi frece pielea direct cu bucăţi din pulpa nucii de cocos.
Şi încă un mic secret: este o excelentă mască pentru păr!

Vă doresc o vară frumoasă în continuare şi o vacanţă de vis!

Cu drag,
Make-up artist Iuliana Stefan
www.iulianastefan.ro
https://ro-ro.facebook.com/pages/Iuliana-Stefan-Make-up-Artist/133616576738115

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!