Masca cu avocado, remediu eficient pentru orice tip de ten

De Andreea Catrina pe

Calităţile şi beneficiile avocadoului sunt recunoscute atât în ceea ce priveşte consumul, cât şi folosirea sa în diverse procedee de înfrumuseţare. Bogat în vitamine şi minerale, dar şi în grăsimi sănătoase, avocadoul are foarte puţine contraindicaţii pentru sănătate, însă atunci când vine vorba de frumuseţe, toată lumea îl poate folosi.

Indiferent de tipul tău de ten, o mască cu avocado îţi va hidrata tenul în profunzime, îi va da strălucire şi îţi va îmbunătăţi vizibil calitatea pielii.

Mască pentru ten mixt

Stoarce jumătate de portocală proaspătă şi amestecă sucul ei cu un sfert de avocado pasat. Apoi încorporează în pasta rezultată şi puţină miere. Aplică masca pe tenul curat, las-o să acţioneze jumătate de oră şi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Mască pentru ten uscat

Pasează jumătate de avocado bine copt şi amestecă piureul rezultat cu un gălbenuş de ou şi puţină banană pasată. Aplică pasta rezultată pe faţă şi pe decolteu şi las-o să acţioneze până la jumătate de oră. La final îndepărtează masca cu apă călduţă.

Mască pentru ten gras

Pasează un sfert de avocado copt şi amestecă piureul rezultat cu sucul de la o lămâie verde şi două linguriţe de iaurt simplu. Aplică masca pe tenul curat, las-o să acţioneze jumătate de oră şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. La final, clăteşte-ţi faţa cu apă rece.

Mască pentru ten sensibil

Pasează un sfert de avocado bine copt şi amestecă piureul rezultat cu un albuş de ou şi o linguriţă de miere. Aplică masca pe tenul curat şi las-o să acţioneze 10-15 minute. La final clăteşte-te cu apă călduţă din abundenţă.
Foto: masca din avocado, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro