Manichiură de nota 10. Vezi cum faci oja să dureze mai mult!

De Erika Chivu pe

Câteva trucuri simple te ajută să-ţi păstrezi oja pe unghii. Vezi ce ai de făcut ca să nu te mai trezeşti cu oja „sărită” la două zile după ce te-ai chinuit să-ţi faci maniciura perfectă.
1. Grăsimile naturale secretate de piele ajung uşor pe unghii, iar dacă aplici oja peste acest strat gras ea va dura mai puţin. Înainte să-ţi faci unghiile spală-te bine pe mâini, apoi şterge unghiile cu puţin dizolvant, chiar dacă nu ai avut ojă pe ele. Astfel vor fi curate şi uscate.
• Truc: unii specialişti ne recomandă să ştergem unghiile cu puţin oţet şi să aşteptăm până se usucă, iar apoi să începem manichiura.
2. Foloseşte mereu un strat de bază transparent. Un base coat bun rămâne mat şi uşor lipicios când se usucă, astfel încât lacul colorat să adere mai bine. Stratul de bază are şi rolul de a proteja unghia şi de a preveni îngălbenirea.
3. Oja se poate aplica în trei-patru straturi subţiri dacă este nevoie. E mai bine decât să aplici două straturi groase. După ce aplici un strat aşteaptă să se usuce bine, altfel apar bule de aer care fac oja să „sară” mai repede.
4. La final, ai grijă să aplici oja şi pe vârful unghiei pentru că de acolo începe să se cojească.
• De reţinut: oja cu particule strălucitoare durează mai mult pentru că acestea o fac să se lipească mai bine de unghie.
Vezi şi modele de manichiură simple, dar de efect!
5. Peste lacul colorat aplică un top coat, adică un lac transparent, menit să protejeze manichiura. Ai grijă să acoperi şi de această dată vârful unghiei. Pentru un aspect mat, poţi folosi un base coat ca strat final.
6. Aşteaptă ca oja să se usuce bine. Ai nevoie de cel puţin 30-40 de minute ca să fii sigură că este complet uscată. După acest timp poţi să ţii degetele sub apă rece, apoi să aplici o cremă de mâini. Astfel unghia devine alunecoasă şi oja este protejată mai mult timp.
7. Pentru activităţi precum spălatul vaselor foloseşte mănuşi dacă vrei să-ţi protejezi manichiura. Oricum, la fiecare două zile ar trebui să mai aplici un strat de lac transparent.
Vezi care sunt ultimele trenduri în manichiură!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro