Frumuseţe fără frontiere: Ponturi furate din lumea largă!

De Lumea Femeilor pe

E unanim recunoscut: braziliencele au un trup perfect tonifiat şi bronzat. Filipinezele au un păr de invidiat; iar suedezele – un ten de porţelan. Vestea bună e că aceste trăsături nu se datorează numai moştenirii genetice, ci şi unor trucuri de îngrijire, moştenite din mamă-n fiică. Noi le-am descoperit şi ţi le dezvăluim şi ţie.
SINGAPORE
Acest colţişor de rai e caracterizat de umiditatea excesivă a aerului. Pentru ca podoaba capilară să nu aibă de suferit din această cauză, femeile obişnuiesc să-şi ungă seara vârfurile părului cu un pic de ulei de cocos, lăsându-l să acţioneze întreaga noapte.
SUEDIA
În nordul Europei nu e doar frig, e frig de-ngheaţă pietrele! Pentru a face faţă temperaturilor scăzute de afară, majoritatea suedezilor au saune uscate în casă, pe care le folosesc cu regularitate. Acest obicei creează o reacţie în lanţ: transpiraţie abundentă, toxinele sunt eliminate din corp, iar tenul arată minunat.
JAPONIA
În această parte a lumii sunt la mare căutare băile cu sake, care, datorită acidului kojic din compoziţie,
exfoliază şi albeşte pielea. Nu e nevoie să verşi toată sticla în cadă, 4 păhărele sunt de ajuns.
MEXIC
Un lucru e cert: femeile de aici dau dovadă de multă ingeniozitate. Cine şi-ar fi închipuit că linguriţa poate
fi folosită în locul întorcătorului de gene? Aşază linguriţa astfel încât partea adâncită să acopere pleoapa superioară, iar marginea să atingă baza genelor. Folosind degetul mare, întoarce genele astfel încât să le lipeşti de lingură.
COSTA RICA
Porii dilataţi îţi dau bătaie de cap? Iată un truc folosit în această parte a lumii: prepară o soluţie compusă din suc de portocale şi apă (în părţi egale) şi aplic-o pe faţă cu un disc de bumbac. După câteva minute spală-te cu apă rece şi tapotează faţa cu un prosop.
COASTA DE FILDEŞ
În zona Africii de Vest, se foloseşte din belşug untul de shea, atât pentru catifelarea pielii, cât şi pentru hidratarea părului. Acest unt se obţine din fructele copacului de karite, care se găseşte doar pe aceste meleaguri.
INDIA
Creionul Kohl e unul dintre produsele cosmetice care nu trebuie să ne lipsească din portfarduri. În India, femeile şi-l prepară singure, folosind un amestec de cenuşă şi o substanţă uleioasă (de obicei, unt de migdale).
TURCIA
Pentru a reda strălucirea părului blond sau şaten, femeile fac un ceai de margarete, pe care îl folosesc pentru limpezire. De asemenea, ele obişnuiesc să amestece loţiune de corp cu sare grunjoasă, pentru a-şi exfolia călcâiele.
FILIPINE
Secretul părului strălucitor al filipinezelor este aloe vera: ele rup pe jumătate o frunză de aloe şi masează sucul pe scalp; după 5 minute clătesc cu apă călduţă. Ca să-şi trateze călcâiele uscate, ele obişnuiesc să amestece ghimbir ras cu sucul de la o limetă.
REPUBLICA DOMINICANĂ
Aici usturoiul nu e apreciat doar pentru puternicul efect antibacterian, ci şi pentru că… întăreşte unghiile! După ce îl pisează, localnicele îl aplică pe unghii şi îl lasă să acţioneze timp de 5 minute.
EGIPT
De la Cleopatra încoace, băile cu lapte au rămas la fel de apreciate în Egipt, pentru că lasă pielea incredibil de catifelată. Reţeta: în cada plină cu apă adaugă 2 căni cu lapte praf.
BRAZILIA
Scrubul este esenţial fiindcă îndepărtează celulele moarte şi activează circulaţia sanguină. Dar ştiai că în spatele pielii perfect tonifiate a braziliencelor stau sesiuni repetate de scrub cu nisip?
CHINA
Majoritatea chinezoiacelor folosesc apa de orez pentru a-şi curăţa faţa. Rezultatul: tenul devine mai alb, iar ridurile întârzie să apară. Iată cum trebuie să procedezi: într-un vas cu apă toarnă 250 g de orez şi acoperă-l cu un capac. După 20 de minute, scoate orezul şi înmoaie un prosop în apa respectivă. Ţine prosopul pe faţă timp de 10 minute şi aplică apoi o cremă hidratantă. Repetă operaţiunea o dată pe săptămână.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO