Vremea 28 martie 2019. Prognoza meteo ANM

De Oana Dinu, pe
Vremea va fi frumoasă și cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor țării. ANM anunță temperaturi destul de scăzute, dar cu tendințe de creștere. 

Prognoza meteo emisă de ANM aduce vești bune pentru toate zonele țării. Vremea va intra treptat într-un proces de încălzire, mai cu seamă după data de 29 martie, dar joi soarele se va menține pe cer în cea mai mare parte a zile.

Vremea în țară

După ce s-a răcit accentuat, vremea își va reveni, iar tendința va fi de încălzire treptată, mai ales după data de 29 martie. Joi, maximele se vor situa în jurul valorilor de 11 – 15 grade, iar minimele vor coborî până la -3/2 grade.

În Crișana, media valorilor termice diurne va fi de 8 – 13 grade, iar cerul va fi mai mult senin. Noaptea, temperatura va scădea până la -3/3 grade.

În Maramureș, maxima se va situa între 6 – 8 grade Celsius, iar cerul va fi variabil. Minimele vor coborî până spre -4/-1 grad.

În Transilvania, soarele se va menține pe cer și doar trecător vor apărea și norii. Maxima se va încadra între 5 și 10 grade, iar minima între -7/0 grade.

În Oltenia, maxima ar putea atinge joi 15 grade Celsius. Pe timp de noapte valorile termice vor coborî până spre -2/3 grade.

În Muntenia, cerul va fi variabil și se va înregistra o medie a temperaturii maxime de 6 – 13 grade Celsius. Minima va coborî până la -3/2 grade.

În Dobrogea, maxima zilei va destul de coborâtă, 7 – 9 grade, sub media normală a acestei perioade. Minima se va situa în jurul valorilor de -2/2 grade.

Vremea în Moldova se îndreaptă, după cum arată ANM. Se vor înregistra 5 – 10 grade pe timp de zi, iar noaptea valorile termice vor coborî până la -4/0 grade.

Vremea în București

Joi în București cerul va fi în general senin, cu unele înnorări temporare după ora prânzului. Media valorilor termice diurne va avea în jur de 10 grade Celsius. Dimineața și seara se vor înregistra temperaturi de 4 – 8 grade, iar noaptea valorile termice vor coborî până la 1 grad.

Vremea la munte

La munte, media valorilor maxime va fi de -2/0 grade, iar cea a minimelor se va încadra între -7/-4 grade. În preajma datei de 28 martie, valorile termice nocturne vor scădea și mai mult, până la valoarea de -10 grade în medie. Temporar se vor înregistra și precipitații slabe cantitativ.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!