Vremea 20 februarie 2019. ANM anunță ploi în mai multe regiuni

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 20 februarie 2019, 17:48
Atmosfera de primăvară este din nou spulberată de vremea rea. Pe harta României apar din nou ploi și condiții de lapoviță în perioada următoare. Ce se întâmplă cu temperatura.

Vremea este extrem de schimbătoare în această perioadă, după cum se vede pe harta ANM. Încep din nou ploile în anumite regiuni, estimează meteorologii.

Vremea 20 februarie 2019 în țară

În Maramureș, cerul va fi mai mult noros și se estimează condiții de ploaie. Se vor înregistra temperaturi maxime de 6 – 8 grade Celsius. Minimele vor coborî până spre 0 grade.

În Crișana, maxima va ajunge până la 8 – 12 grade Celsius, iar minima va scădea până la -3/2 grade. Cerul va fi variabil, cu nori și soare, dar se așteaptă condiții de ploaie.

În Banat se anunță cer variabil. Mercurul din termometre ar putea ajunge până la valoari de 10 – 14 grade Celsius pe timp de zi. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -2/2 grade.

Vremea se răcește în centrul țării și apare probabilitatea de ploaie. Maxima estimată în zona Transilvaniei este de 5 – 12 grade Celsius, mai scăzută față de ziua de ieri. Minima ar putea coborî până la -5 grade.

Dacă în restul țării temperaturile au început să scadă, în Oltenia va fi deosebit de cald, iar maxima ar putea ajunge până la 16 grade. Minima va coborî până la -2/4 grade în această regiune.

ANM anunță temperaturi de 11 – 16 grade și în Muntenia. Pe timp de noapte, valorile termice ar putea scădea cel mult până la 0 grade Celsius.

Vreme frumoasă pentru această perioadă se anunță și în Dobrogea. Prognoza meteo indică temperaturi diurne de 9 – 14 grade. Minima va coborî până spre 2 – 5 grade.

În Moldova, șansele de ploaie sunt ridicate. Totuși, temperaturile sunt în ușoară creștere, astfel că maxima zilei ar putea ajunge până la 14 grade Celsius. Pe timp de noapte valorile termice vor varia între -1 și 3 grade.

Vremea în București

În București se anunță vreme senină și o medie a temperaturii maxime ce se va stabili în jurul valorii de 11 grade Celsius. Valorile termice nu vor mai jos de 1 grad nici pe timp de noapte. De vineri însă, vremea se strică și în această zonă.

Vremea la munte

Pe parcursul zilei, vremea se va menține frumoasă la munte, dar de seara încep fenomene de burniță sau chiar ninsoare. Temperaturile diurne vor rămâne în regim pozitiv până noaptea, când încep să coboare sub 0 grade Celsius.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!