Vizitează Parcul Naţional Boukornine din Tunisia

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 07 august 2020, 13:28

Situat la doar 15 km de capitala Tunis, Boukornine Hammam-Lif este un parc cu o suprafaţă de 1939 de hectare, la o înălţime de 567 de metri, plin cu flori mediteraneene colorate si parfumate.

În parc trăiesc diferite tipuri de animale, cum ar fi mistreţi, cerbi, mufloni cu mansete, porci mistreţi, şacali, gazele de munte şi chitcanul etrusc, cel mai mic mamifer din lume.
Flora şi fauna parcului naţional
Parcul Boukornine a luat fiinţă la 17 februarie 1987, iar de atunci s-au adunat aici peste 600 de specii de plante ocrotite de lege. Aici se găsesc plante unice, mai mult de 12 specii de orhidee, lalele sălbatice şi Thuja de Berberie, un arbust răşinos. În plus, parcul este considerat a fi singurul din Africa de Nord care găzduieşte tămâia persana Meriem.
Climatul favorabil a ajutat la creşterea şi protejarea a 25 de specii de fluturi, peste 50 de specii de păsări, dintre care multe răpitoare, şi 25 de specii de mamifere. Istoria impresionantă a sitului parcului Boukornine
În urmă cu aproximativ 150 de milioane de ani, acest sit era sub nivelul mării, motiv pentru care se poate observa un număr mare de fosile marine în straturile calcaroase.
În afară de admirarea ecosistemului natural, profită de această ocazie pentru a parcurge traseele montane care te duc la câteva peşteri deosebite sau la izvorul Ain Zargua. În plus, poţi explora ruinele antice şi templul lui Baal Saturn Balcarnansis, semne ale trecerii romanilor pe aici.
Într-o parte a parcului este amenajat Ecomusee, deschis în anul 2003, care include o expunere a biodiversităţii sitului, precum şi elemente ale istoriei culturale.

Vezi ce parcuri nationale din Romania poti cutreiera in vacanta!
Geanina Ichim
Sejur Tunisia
Hotel Soviva Resort 4* – de la 449 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu
all inclusive, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!