Vacanțe lungi cu haine puține. Cum să călătorești pe distanțe mari fără să îți încarci prea mult bagajul

De Unica.ro pe

Vara este momentul marilor vacanțe. Fie că ai planificat o călătorie lungă în țară, fie prin Europa sau chiar pe un alt continent, vacanțele din perioada caldă a anului sunt de obicei și cele mai lungi, dar și cele care necesită o planificare extrem de atentă. Trebuie să te asiguri că ai stabilit toate detaliile legate de transport, că ai toate cazările puse la punct. De asemenea, dacă ai de gând să te miști din loc în loc, verifică dacă ai luat în calcul posibilele întârzieri și ți-ai calculat la fix banii de cheltuială. Nu în ultimul rând, bagajul trebuie pregătit cu ceva timp înainte, tocmai pentru că o călătorie lungă nu se rezumă la a pune cât mai multe haine în valiză, ci a calcula exact de câte haine ai nevoie să te descurci în vacanță, fără să cari mai mult decât este nevoie.

Vacanțe lungi cu haine puține. Cum să călătorești pe distanțe mari fără să îți încarci prea mult bagajul:

  1. Gândește-ți toate hainele pe straturi, ca să scapi de obiectele voluminoase

Există riscul să fie puțin frig acolo unde vei ajunge în vacanță? Nu trebuie să îți încarci bagajul cu pulovere, o geacă și pantaloni groși: pentru câteva nopți de cazare într-un loc cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă din an vei încărca inutil o bună parte din bagajul tău. Cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de obiectele voluminoase este să îți gândești bagajul pe straturi. Tricourile, vestele, hanoracele cu fermoar și colanții pot oferi destulă protecție chiar și în fața celor mai reci seri. Valiza ta va scădea în greutate cu câteva kilograme și vei avea astfel mai mult spațiu să-ți umpli bagajul cu suveniruri.

  1. Ia-ți haine care se șifonează greu și se calcă ușor

Dacă vei avea parte de o călătorie lungă în care vei face mai multe opriri de câteva seri, poți să-ți organizezi bagajul astfel încât să nu îți iei foarte multe haine la tine, ci să le speli în prima seară de cazare la o nouă locație, pentru a avea timp să se usuce. În acest fel, vei avea suficient loc în bagaj să îți iei cu tine un aparat de călcat vertical cu aburi, extrem de eficient să-ți poți călca hainele direct de pe umeraș, rapid, fără să mai ai nevoie de o masă specială. Profitând de acest truc, bagajul tău va fi mai mic și mai ușor de dus în spate, dacă este vorba despre un rucsac, iar hainele tale vor fi mereu proaspete. În plus, vei putea lua cu tine și câteva ținute de seară pe care le poți călca rapid înainte de a ieși la o cină romantică în oraș.

  1. Folosește-te de pungile de presiune pentru haine

Mai ales pentru articolele vestimentare de piele, pentru tricouri și celelalte haine pe care obișnuiești să le schimbi zilnic, pungile de presiune te pot ajuta să salvezi mult spațiu și să îți compartimentezi mult mai bine hainele din bagaj. În plus, astfel vei putea să ții hainele murdare separat până când vei putea să le speli.

  1. Alege-ți inteligent încălțămintea

De câte ori nu ți s-a întâmplat să mergi în vacanță cu trei tipuri diferite de încălțăminte, o pereche să rămână nepurtată pe toată durata concediului, iar în celelalte două să nu te simți foarte bine. Dacă știi că vei avea mult de mers pe jos, renunță la sandale, la balerini sau la încălțămintea care doar arată bine și caută o soluție mai practică. Ghetele de drumeție sunt mult mai indicate pentru concediile care necesită să vizitezi multe obiective, să te plimbi foarte mult și să stai multe ore în picioare. Fără un confort perfect din acest punct de vedere, și vacanța ta ar putea avea de suferit. Un alt avantaj este, desigur, spațiul. Nu o să-ți mai încarci  bagajul cu pungi de sandale și te vei bucura de mai mult loc în valiză în acest fel.

(P) Material realizat in colaborare cu Philips.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Olesya Kuznetsova

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro