Utilizari ale ouălor de care nu știai

De Adina Radu, pe Ultimul update Luni, 17 octombrie 2016, 16:07
Când spunem ouă ne gândim la un mic dejun sănătos sau poate o prăjitură delicioasă. Poți să le fierbi, să le prăjești, să le poșezi sau să le faci omletă. Datorită conținutului lor bogat în vitaminele A, B2, B5, B12, ouăle sunt atât delicioase cât și hrănitoare. Ceea nu știm noi este că ouăle sunt extrem de versatile.

La ce folosim ouăle în afară de a le mânca

Mască pentru piele și păr

Proteinele conținute de ouă pot face minuni pentru părul și pielea ta. O mască din gălbenuș îți poate ilumina tenul sau îți poate hrăni tenul.

Pentru spălat

Da, ouăle pot spăla eficient produsele din piele, dar și bijuteriile. Albușul de ou bătut bine poate curăța și readuce la viață obiectele din piele.

Sulful din ou este agentul de curățare perfect pentru bijuteriile tale oxidate. Tot ce trebuie să faci este să fierbi un ou tare și să pisezi bine gălbenușul într-un bol. Bijuteriile oxidate se așează într-un șervet de hârtie și se pun peste gălbenușul pisat. Bolul se pune într-o cutie bine închisă și se lasă o zi. Bijuteriile vor mirosi urât, dar le vei putea spăla cu apă și săpun.

Ca lipici

Când rămâi fără lipici poți folosi albușul de ou pentru a lipi hârtie sau carton subțire.

Pentru a ține dăunătorii departe

Dacă melcii și râmele îți distrug planetele din grădină sau plantele de apartament ai nevoie să pisezi coaja de ou pe lângă ele și dăunătorii le vor ocoli.

Pentru a desfunda chiuveta

Vrei o metodă naturală pentru a desfunda chiuveta înfundată? Folosește cojile de ou! Pisează coaja de ou și arunc-o în scurgere.

Fertilizator pentru plante

Coaja de ou este bogată în calciu și alte minerale, iar această proprietate poate fi folosită pentru a hrăni plantele din grădina sau plantele de apartament.

Decorațiuni

Dacă îți plac decorațiunile de Paște de pe ouă, de ce nu le-ai folosi și în restul anului? Tot ce trebuie să faci este să golești oul cu o seringă și să pictezi oul în funcție de preferințele tale.

Sursa foto 123rf

Citește și Cum stai cu ouăle? Dacă ai destule în frigider, încearcă reţetele pe care ţi le propunem

Citește și Cum îți dai seama că ouăle cumpărate sunt de la o găină bolnavă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!