Ustensilele și accesoriile care chiar îți vor simplifica viața în bucătărie

De Unica.ro pe
Faci parte din categoria oamenilor pentru care gătitul este o activitate relaxantă? Atunci cu siguranță petreci ore bune în bucătărie, încercând să le dai de cap și celor mai complicate rețete.

Și cum întotdeauna se poate mai bine, astăzi ne-am gândit să venim cu o listă extinsă a ustensilelor și accesoriile care îți pot ușura munca, mai ales atunci când ai foarte multe lucruri de făcut și trebuie să eficientizezi procesul.

Așadar, pe lângă linguri, cuțite, furculițe, polonic, paletă, clești, zeci de vase și boluri, următoarele piese îți vor fi de folos:

Termometrul de bucătărie

Unele preparate sunt destul de stricte din punctul de vedere al temperaturii și nu ies deloc cum trebuie dacă nu sunt gătite ca la carte. Un termometru de bucătărie îți va spune exact care este temperatura mâncării (și dacă nu este cea potrivită, o poți ajusta imediat). Îți va fi un bun ghid în demersul tău culinar.

Blenderul

Blenderul se numără printre cele mai tari invenții pentru bucătărie. Toată munca pe care o depuneai înainte pasând anumite alimente poate fi terminată acum în mai puțin de un minut cu ajutorul unui blender bun. Poți face smoothies pentru micul dejun sau supe-cremă, dar și aluaturi de toate felurile, pentru prăjituri, clătite sau alte deserturi. Și nici nu vei mai sta cu grija că nu ai amestecat cum trebuie ingredientele și că nu va ieși mâncarea.

Tocătorul electric

Un alt dispozitiv care îți poate simplifica viața în bucătărie este tocătorul electric, care înlocuiește cu succes un arsenal de ustensile. Principalul său avantaj este că îți oferă timp pentru alte activități, pentru că toacă și mărunțește imediat absolut orice aliment, de la carne, brânzeturi, fructe și legume la nuci și alune.

În plus, nu vei mai sta cu grija că trebuie să speli zeci de vase și ustensile și să cureți apoi toată bucătăria. Pui ingredientele în tocător, închizi capacul și, în câteva minute, treaba este rezolvată.

Cântarul de bucătărie

Cu siguranță și tu ai nenumărate exemple de rețete eșuate doar pentru că au fost făcute „din ochi“. Cu un cântar de bucătărie vei putea măsura exact cantitățile și nu te vei mai confrunta cu problema rețetelor care nu îți ies.

Curățătorul de fructe și legume

Pregătești multe salate, supe sau sucuri? Atunci în mod sigur pierzi destul de mult timp pentru a sta să cureți fructele și legumele. Un curățător special te ajută să finalizezi acest proces mult mai repede, dar și să păstrezi aproape în întregime fructul sau leguma, eliminând doar coaja. Dacă vrei să grăbești procedura, alege un curățător electric.

(P) Articol realizat in colaborare cu elefant.ro!

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat