Top cinci terase de vară în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Hard Rock Cafe 

  
Dacă nu găseşti locuri la Livadă, cu siguranţă vei găsi la Hard Rock Cafe. Terasa restaurantului din Herăstrău este una dintre cele mai încăpătoare localuri din oraş, cu nu mai puţin de 120 de locuri afară. 
Astfel, pe şoseaua Kiseleff descoperi un alt colţisor retras, cu verdeaţă şi linişte (în caz că ceilalţi 119 clienţi nu sunt prea gălăgioşi), atmosferă răcoroasă şi mâncare bună. 
Înăuntru poţi admira una dintre cele mai mari colecţii de rock memorabiliă, o colecţie impresionantă de obiecte care au aparţinut starurilor rock. 
  
Fiind un restaurant de tip „casual dining” (mese obişnuite) american, este bine de ştiut că meniul nu conţine ciorbă sau gustări româneşti ori specialităţi orientale, dar te poţi delecta cu o serie de preparate delicioase din pui, vită sau peste sau sandvişuri.  
  
Preţurile sunt ceva mai ridicate, astfel, aperitivele – pacheţele de primăvară, nachos, aripioare de pui, quesadillas, inele de ceapă, pui la grătar – costă între 20 şi 30 de lei, preparatele din carne – costiţă de purcel, carne de vită sau pui -, de la 35 de lei, pentru un sandviş plăteşti în jur de 20 lei, iar pentru salată aproximativ 25 de lei.  
    

Grădina OAR  

  
În spatele librăriei Cărtureşti din strada Arthur Verona, în chiar centrul oraşului, poţi să treci pe lângă grădina OAR fără să îţi dai seama.  
Pitită bine pe străduţă, în spatele unei uşi înguste, grădina este surprinzător de generoasă, cu umbră de copaci şi boltă de viţă de vie.  
Găzduit de un vechi conac boieresc, OAR este un mic spaţiu cultural, cochet şi foarte frumos decorat. Terasa este împărţită în separeuri, de pereţi coloraţi din piatră, cu scaune şi măsuţe din bambus împletit.  
  
Nici preţurile nu sunt mari, singurul dezavantaj este că nu servesc mâncare. Te poţi răcori in schimb cu o limonadă sau un ceai rece (8 lei), poţi savura o cafea sau un frappe (7-12 lei) sau poţi degusta o Tămâioasă Românească ori, după preferinţa, un Cuvee Riesling (45 – 80 lei sticlă de vin).  
De asemenea, un cocktail sau un long-drink nu depăşeşte 15 lei aici.  

DeBufet  

  
Găzduită în curtea Galeriei Universităţii de Arte, în apropiere de Calea Victoriei, terasa DeBufet este şi un mic spaţiu cultural, unde poţi admira adesea expoziţii de artă sau viziona proiecţii de filme. 
  
Terasa respiră un aer mediteranean, cu mese din lemn vopsite în albastru, scaune regizorale cu pânză, statui albe, acoperite de vită de vie şi pânze albe. 
În serile speciale sau în zilele aglomerate există şi câteva gradene în care se poate zăbovi, pe muzică chill sau jazz.  
  
La DeBufet poţi consuma băuturi răcoritoare, cocktailuri şi ceaiuri, dar poţi încerca şi o halbă de bere nefiltrată. Pe lângă băuturi, găseşti şi salate foarte gustoase. DeBufet se află pe stradă Budisteanu, la numărul 10. 
  
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2