Top cinci terase de vară în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Departe de gălăgie şi trafic urban, oraşul găzduieşte câteva locuri liniştite şi răcoroase, ce reînvie atmosfera şi aerul grădinilor de vară de altădată.

Ascunse pe străzi înguste sau pe malul lacurilor, unele dintre terasele din Bucureşti pot fi adevărate oaze de linişte şi relaxare, unde poţi sta la taifas dimineaţa devreme sau seara târziu, cu limonadă rece, muzică bună sau proiecţii de film în aer liber. 
  
Iată câteva terase din oraş pe care ţi le recomandăm în această vară.  
  

Terasa Silviu’s 

Ascuns undeva în cartierul Cotroceni, restaurantul Silviu’s te întâmpină cu o grădină verde şi răcoroasă, unde te poţi odihni şi mânca în tihnă. 
Uşor confundabilă cu celelalte case din imprejurimi, dacă ajungi pe strada Louis Pasteur, poţi întreba direct de numărul 44. Restaurantul cu specific italienesc este găzduit de o vila albă în stil italian, cu elemente gotice, ferestre înalte în stil medieval şi mobilier interbelic.
Nu doar saloanele sunt decorate cu bun gust. În spatele uşilor masive din livingul generos se ascunde curtea interioară, la fel de rafinat amenjată, cu măsuţe din fier şi scaune comode, candelabre sofisticate şi multă răcoare. 
Şi pentru că ajungi totuşi cu un scop aici, este bine de ştiut de câţi bani ai nevoie. Preţurile însă se pliază pe toate buzunarele. Astfel, supele costă între 10 şi 40 de lei, salatele, de la 7 la 50 de lei, pentru o porţie de paste plăteşti între 16 si 30 de lei, iar pentru garnituri, între 8 si 13 lei.
Preţuri mai mari au specialităţile cu fructe de mare, care costă între 27 si 60 de lei. 

Livadă cu Vişini – Dorobanţi  

  
Un alt loc umbros şi liniştit unde te poţi retrage în oraş este Livada cu Vişini.  
Aflată în zona Dorobanţi – Calea Victoriei, pe strada Grigore Alexabdrescu, restaurantul se ascunde în spatele unui gard din cărămidă roşie şi adăposteşte o terasă racoroasă, la umbră vişinilor. 
  
Cochetă, cu scaune din lemn şi măsuţe albe, terasa te indeamnaa să zăboveşti aici o zi întreagă, la taifas şi un vin vechi românesc.  
  
Asemeni gazdei, meniul este foarte generos, aşa încât găseşti aici specialităţi româneşti, precum şi din bucătăriile italieneşti, franţuzeşti şi spaniole. 
Cu servicii bune, gusturi alese şi preţuri rezonabile, poţi încerca preparatele din carne la grătar, peste, precum şi ciorbe, salate sau paşte. Un şniţel cu garnitură costă 15 lei, o ciorbă 12 lei, puiul cu mozzarella şi sos cu chimen 27 lei, iar friptura de vită sau pui, 30 de lei.  

   
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2