Timpul leaga, timpul dezleaga

De Unica.ro, pe

„Nu am timp”, este scuza cel mai des rostita pentru incheierea …
Timpul leaga, timpul dezleaga„Nu am timp”, este scuza cel mai des rostita pentru incheierea unei relatii. Afla in continuare povestile de iubire ale unor oameni in care timpul are un cuvant greu de spus.

Dimineata pleci in fuga la birou. De abia ai timp sa-ti bei cafeaua, iar in ceea ce priveste micul dejun, deja te-ai obisnuit sa-l sari. Il amani pentru amiaza. La birou, ca de obicei, treaba multa: telefoane, e-mailuri, sedinte, discutii. Seara, profiti de orele linistite de dupa plecare colegilor, ca sa-ti inchei treaba, sa-ti pui in ordine registrele sau pregatesti intalnirile de maine. Sefa te roaga ceva, tu nu o poti refuza si programul tau se prelungeste si mai mult. Daca esti studenta, treaba devine si mai complicata: unde isi gaseste iubitul loc in povestea asta? Iata un scenariu pe care daca nu-l cunosti, cel putin l-ai auzit la alte prietene.

Timpul in sine nu este o problema, dar noi il transformam intr-una. Nu mai e timp sa facem tot ce ne dorim, nu avem timp nici macar de o relatie sanatoasa. Multe despartiri sunt puse pe teama lui. „Nu am timp pentru iubitul meu, stau mult la birou”, este o scuza devenita un cliseu.

Fiecare dintre noi are ambitii si vrea sa devina cineva in viata, sa-si construiasca o cariera. Dar in viata mai sunt si alte lucruri care conteaza. Alaturi de tine poate fi un om care te asteapta in fiecare seara, care-ti accepta intarzierile, amanarile si se vede mereu lasat pe planul doi. Incet-incet va indepartati si aveti o relatie care merge din inertie. Tie iti este comod sa stii ca ai pe cineva, pe de alta parte, el devine tot mai frustrat. Apoi incepe sa-si spuna nemultumirile. Urmeaza discutiile si reprosurile ca nu ai timp niciodata pentru relatie, ca biroul iti mananca viata. Fiecare plecare sau intarziere este taxata. Iti e teama sa mai vorbesti despre lucrurile astea. Relatia devine o povara. Daca nu ar fi ea, nu ai mai avea nevoie de explicatii sau justificari. Chiar si el iti pare schimbat, asa lipsit de ambitii, apatic, prea putin interesat de cariera in comparatie cu tine, ii vezi toate defectele, il compari cu oamenii de succes de la tine din companie. Macar ar mai putea face ceva in timpul liber, nu sa te chinuie pe tine. Despartirea e iminenta, dar nu ai curajul sa o gandesti. Pas cu pas va apropiati de ea. Finalul este unul firesc, eliberator, sau brusc, ca o dureroasa trezire la realitate. Dar cand te intorci seara acasa si vezi camera goala ori auzi ca el e fericit cu altcineva iti dai seama ca ai pierdut pe cineva important.

TEXT: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!