Supravieţuiri miraculoase în Japonia

De Erika Chivu pe

Aşa cum era de aşteptat, primele miracole încep să-şi facă apariţia după cutremurul, valul tsunami şi explozia centralei nucleare din Japonia. Iată-i pe supravieţuitorii catastrofelor.
După unii, simplul fapt că Japonia nu a fost ştearsă de pe faţa pământului este un miracol, având în vedere că această ţară a trecut printr-un crutremur devastator de 9 grade pe scara Richter, al patrulea în topul celor mai puternice seisme cunoscute. Japonezii sunt atât de bine pregătiţi în faţa cutremurelor, încât clădirile lor nu s-au prăbuşit, iar oamenii nu au intrat în panică, aşa cum se întâmplă în alte părţi ale lumii în asemenea momente.

Din păcate, ceaa ce a fost cruţat de cutremur a fost distrus de valul tsunami, astfel că mii de oameni sunt morţi sau dispăruţi. Totuşi, poveştile de supravieţuire nu încetează să apară.

Salvat de acoperişul casei sale

Hiromitsu Shinkawa, un bărbat de 60 de ani, a plutit timp de două zile pe acoperşiul casei sale, transformat în plută, până să fie observat de o navă. Când s-a retras valul tsunami, bărbatul a fost luat cu tot cu acoperiş şi dus în larg – salvatorii l-au gasit la 14 kilometri de ţărm.

A încercat să facă semn elicopterelor care treceau pe deasupra lui, dar timp de 48 de ore n-a avut noroc. Când în sfârşit a ajuns pe vapor, bătrânul a izbucnit în lacrimi şi a povestit cu a văzut-o pe soţia lui luată de val. Hiromitsu Shinkawa locuia în oraşul Minamisoma, care a fost pur şi simplu ras de pe faţa pământului la retragerea valului tsunami.

Vezi cum arată Japonia după cutremur şi tsunami!

Şi-a văzut părinţii murind

Imediat ce s-a emis alerta de tsunami, Harumi Watanabe a mers acasă la părinţii ei pentru a-i ajuta să se refugieze într-un loc sigur, însă bătrânii se deplasau foarte încet şi n-au mai reuşit să ajungă la maşină. Pe măsură ce apa se strângea în casă, femeia a văzut cum părinţii ei s-au scufundat.

Nu ştie cum de nu a avut soarta lor. Îşi aminteşte doar că s-a urcat pe mobilă în încercarea de a-şi ţine capul afară din apă şi că era sigură că va muri. Harumi, care a fost găsită sub dărâmăturile casei în care a crescut, este unul din puţinii supravieţuitori ai oraşului Shintona, distrus aproape în totalitate.

Au supravieţuit două zile în maşină

Veşti bune au primit şi familiile a doi bătrâni supravieţuitori care au dat dovada de mult curaj în ciuda vârstei înaintate. Bătrânii, locuitori ai oraşului port Rikuzentakata, au fost găsiţi la două zile de la tsunami în maşina lor, care fusese îngropată în noroi la retragerea valului.

Ei încercau să se refugieze într-un loc înalt când valul i-a surprins şi a luat maşina lor de parcă ar fi fost o simplă jucărie. Din fericire, cei doi nu au fost pe jos, caz în care ar fi murit cu siguranţă.

Citeşte şi despre cele mai puternice cutremure din lume!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro