Semne că vei trăi 100 de ani

De Consuela Stratulat, pe
Obiceiurile tale zilnice pot părea neînsemnate, însă sunt mai importante decât crezi. Ce mănânci sau cum îți petreci timpul îți scurtează viață sau, dimpotrivă, ți-o prelungește. Află cum îți dai seama că vei trăi mult.

Nu bei sucuri carbogazoase

Cercetătorii din Boston au constatat că oamenii care beau mai mult de două doze de sucuri carbogazoase, în special cola, pe zi au un risc de două ori mai mare de a suferi de sindromul metabolic, caracterizat prin tensiune ridicată, nivel crescut de insulină și grăsime în exces în jurul taliei. Aceste probleme apar, în primul rând, din cauza aditivilor care dau sucului culoarea caramelului. Alege să bei ceai în locul acestor băuturi, iar dacă simți nevoia să bei ceva acidulat, încearcă apa minerală.

Faci curat

Când dai cu aspiratorul sau speli geamurile arzi 285 de calorii și scazi riscul de deces prematur cu 30%, potrivit unui studiu citat de prevention.com.

Ești sufletul petrecerilor

Oamenii care au o viață socială activă au un risc cu 50% mai mic să sufere de demență, potrivit unui studiu recent, efectuat de cercetătorii din Suedia. În plus, au un nivel scăzut de cortizol și nu sunt atât de stresați.

Te simți mai tânără decât ești

Cercetătorii au constatat că oamenii care se simt mai tineri au o viață mai lungă și sunt mai sănătoși. Faptul că sunt mai optimiști îi ajută să aibă și un organism mai puternic.

Îți iubești prietenii

Relațiile cu oamenii din jurul tău au un impact foarte puternic asupra sănătății tale. Când ai prieteni buni, ești fericit și treci mai ușor peste greutăți. În plus, studiile spun că ai un sistem imunitar mai puternic și trăiești mai mult.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!