Ce cred româncele despre „Sex and the city 2”

De Nicoleta Galeteanu pe

Impresionant sau mult prea excentric, „Sex and the city 2” a eclipsat de săptămâna trecută şi box-office-ul românesc, odată cu premiera celui de-al doilea film…

… din seria producţiei devenită fenomen mondial.

Amuzant şi cosmopolit, filmul le propune fanilor, dar mai ales fanelor, o aventură incitantă în exoticul Abu Dhabi, pentru a savura un cocktail complet despre modă, întâmplări captivante, momente comice şi „fierbinţi”, precum şi aspecte tabu ale culturii arabe, pe care ni le împărtăşesc şi nouă. 

Împătimită a serialului „Totul despre sex„, Mariana Vlad este unul dintre cei 24.611 de spectatori prezenţi la premiera filmului, care mărturiseşte că încă de la anunţarea lansării a plănuit „o seară cu fetele la un Cosmo”. 
După ce am savurat fiecare episod din serialul Sex and the City şi prima parte din film, nu puteam decât să aştept cu sufletul la gură şi a doua parte. Ne-am strâns aşadar 15 prietene şi am ocupat un rând în sala de cinema”. 
Cât despre întâlnirea cu protagonistele peliculei, Carrie, Samantha, Charlotte şi Miranda, a fost pe cât de aşteptată, pe atât de plăcută, spune ea.
Ne-am bucurat la orice întâmplare şi am oftat în grup la orice dezamăgire cât de mică; ne-am enervat cumplit la „statul” pe canapea la TV al lui Mr. Big, dar în mod cert ne-a cucerit definitiv cu inelul perfect de la final”, povesteşte Mariana.

Însă, oricât de îndrăgite sunt personajele şi rolurile lor, filmul este apreciat în mod cert mai mult prin prisma ţinutelor, consideră ea, care a apreciat de asemenea „hainele superbe, pantofi perfecţi si întâmplările haioase, ce au făcut apoi subiectul unor discuţii delicioase”, adaugă ea.

„Sex and the city 2”, mai bun decât „Sex and the city 1”

Elena este o altă adeptă a fenomenului „Sex and the City”, aşa că nu avea cum să rateze tocmai partea a doua a seriei, care anunţa cea mai palpitantă aventură a personajelor, ajunse în celălalt capăt al lumii. 
Este cu siguranţă o continuare mai bună decât prima parte. Este mai eclectic, mai spumos şi mult mai amuzant, iar Samantha este absolut fascinantă. Povestea cu şeicul, momentul stânjenitor la hotel sunt memorabile, dar nici dezbaterile lor despre viaţa şi cultura musulmană nu trebuie omise”, crede Elena. 
Nu trebuie să fii pasionată de modă ca să îţi placă „Sex and the City„, pentru că filmul nu vorbeşte doar despre haine, pantofi şi poşete. Într-adevăr, succesul lui este strâns legat de cel comercial dacă ne gândim la celebrele mărci promovate, dar personajele au trecut şi prin experienţe atât de deosebite”, aminteşte ea. 
Există însă şi aprecieri mai puţin pozitive din partea publicului cinefil, mai cu seamă a fanelor care au urmărit serialul care le-a consacrat pe cele patru personaje. 
În opinia multor cinefile, niciunul dintre cele două lungmetraje nu a reuşit să se ridice la aştepările pe care le-a provocat serialul, care este considerat mult mai reuşit.
După ce a urmărit întreaga serie de televiziune de două ori, Alexandra nu a fost deloc impresionată de primul film, iar din ultimul nu i-au plăcut decât primele 20 de minute.  
Doar primele 20 de minute din film sunt interesante, în care are loc nunta gay. În rest, deşi subiectul se centrează pe marea discrepanţă între viaţa femeilor din Vest şi a celor din Orient, filmul nu propune prea multe aventuri celor patru personaje. Excepţie face Samantha, unde, în mare parte, acţiunea filmului îi este dedicată. În plus, mai mult decât oricare în serial şi prima continuare, Sex and the city 2 insistă pe aceeaşi imagine stereotipică a femeii”, apreciază Alexandra. 
Şi Ioana s-a grăbit să vadă în premieră oficială filmul. Mai indulgentă cu fetele din Manhattan, admite că „Sex and the City” nu este o capodoperă cinematografică, dar pentru ea a fost o modalitate placută să petreacă cele 150 de minute în sala de cinema, mai ales pentru cineva care nu a pierdut niciun moment din peripeţiile fetelor. 
Totuşi, consideră că producţia „pune prea mult accent pe ţinutele de brand, ceea ce face ca filmul să fie prea excentric, rupt de realitate”, spune Ioana. 
Şi Amalia împărtăşeşte aceeaşi părere despre fetele care poartă ţinute excesiv de scumpe până şi în bucătărie.

Extravagant şi excentric. Cred că asta defineşte cel mai bine „Sex and the City 2”. Este o tendinţă dusă la extrem aici, iar realitatea este indusă în eroare de prea mult lux.

Comparativ cu prima parte şi cu serialul, aici accentul nu mai cade pe poveste, pe experienţe acumulate, nici pe sex sau bărbaţi, ori pe trăiri interioare, ci pe latura extremă a unei lumi luxoase, superbă de altfel, dar care face ca povestea să fie incredibilă şi prea fantastică”. 

Pe de altă parte, Amalia spune că filmul trebuie savurat ca atare, „fără să îi căutăm înţelesuri prea profunde”. 

Dar tu, ce părere ai despre „Sex and the city 2„?

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat