Ce vedem în weekend la TV

De TVmania pe

Oamenii responsabili de program din televiziuni s-au gândit că, din cauza vremii, vom sta mai mult prin casă în weekend. Din ce în ce mai multe filme foarte bune pe micul ecran.
Recomandarea noastră de vineri s-a luptat cu multe pelicule de Oscar, însă, am decis să ne oprim la un film cu Keanu Reeves. Sâmbătă vă sugerăm să revedeţi un film românesc, ecranizare a romanului „Adela” de Garabet Ibrăileanu. Duminică, nu schimbaţi de pe HBO Comedy, vă promitem o comedie reuşită.

Vineri:

Atât de aproape de cer, Acasă, 20.30: Întorcându-se din război, Paul (Keanu Reeves) o întâlneşte într-un autobuz pe Victoria (Aitana Sanchez-Gijon), care merge la ferma părinţilor ei. Deşi necăsătorită, femeia e însărcinată şi se gândeşte cu groază la reacţia tatălui său. Paul se oferă să o însoţească, pretinzând că e soţul ei.

Minciuna devine adevăr, pentru că cei doi se îndrăgostesc. Anthony Quinn apare în rolul bunicului Victoriei, Don Pedro. Filmul a obţinut un Glob de Aur, pentru coloana sonoră. Pe durata filmărilor, Keanu Reeves şi-a spart buza în timpul unui meci de hochei cu prietenii, având nevoie de şase cusături. „Atât de aproape de cer” este primul film american regizat de mexicanul Alfonso Arau. Înainte de acesta, Arau şi-a pus amprenta pe „Ca apa în ciocolată” (1992).

Sâmbătă:

Adela, B1, 22.00: Filmul lui Mircea Veroiu este o ecranizare după romanul omonim scris de Garabet Ibrăileanu. Doctorul Codrescu (George Motoi) merge într-o vacanţă la moşia unei vechi prietene. Bărbatul, uşor trecut de 40 de ani, se simte atras de Adela (Marina Procopie), tânăra fiică a gazdei, recent divorţată. Neputincios de a începe o relaţie sentimentală cu aceasta, doctorul părăseşte moşia. În alt rol, Valeria Seciu.

Duminică:

Ameţit de dragoste, HBO Comedy, 21.25:
Dacă eşti bogat, nu înseamnă neapărat că eşti fericit. Asta o simte pe pielea lui Barry Egan (Adam Sandler, nominalizat la Globul de Aur pentru rol), un om de afaceri tânăr care însă nu s-a îndrăgostit niciodată. Şi ştie el de ce: pentru că a crescut alături de şapte surori care i-au fãcut viaţa un chin.

Într-o seară, dornic să alunge singurătatea, Barry sună la o linie erotică. Domnişoara de la celălalt capăt al firului îi solicită câteva date personale, inclusiv numărul cărţii lui de credit, iar Barry, i le dă fără să stea pe gânduri şi fără să se gândească o clipă la consecinţe. Abia după ce îşi dă seama ce a fãcut, îşi anulează cardul, însă începe sã fie ameninţat de tipa de la linia erotică şi de un individ dubios, prieten cu escroaca.

Această situaţie îi pune lui Barry în pericol relaţia abia începută cu Lena (Emily Watson), colegă de serviciu cu una dintre surorile lui Barry. Paul Thomas Anderson a câştigat „Palme d’Or” pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe site-ul TVmania.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro