Ce vedem în weekend la TV

De TVmania pe

Un weekend cu filme „vintage” am putea spune, judecând după programul TV. Vineri seară ne uităm la „Sfântul”, iar filmul de sâmbătă nu mai are nevoie de nici un…
fel de recomandare: „Pe aripile vântului”. Duminică, ne reîntoarcem în zilele noastre cu o comedie marca Renée Zellweger.

Vineri:
Sfântul, Prima, 20.30:

Cititorii şi telespectatorii au fost fascinaţi de povestea Sfântului timp de 70 de ani. În anii ‘60, el a fost întruchipat de Roger Moore, asta după ce unul dintre predecesorii săi fusese George Sanders. Cu mulţi ani în urmă, pe vremea când locuia la un orfelinat în Hong Kong, un băiat şi-a luat numele de Simon Templar.

Ajuns bărbat în toată firea şi supranumit Sfântul (Val Kilmer), el este acum un rege neîncoronat al hoţilor. Pentru a intra în posesia unei sume cu multe zerouri, el trebuie să fure o formulă preţioasă de la cercetătoarea Emma Russel (Elisabeth Shue) pe care să i-o vândă apoi unui miliardar rus. Totul decurge ca la carte, Templar o seduce pe Emma, dar… se îndrăgosteşte nebuneşte de ea!

Sâmbătă:
Pe aripile vântului, Pro Cinema, 20.00:


Ecranizare a romanului cu acelaşi nume semnat de Margaret Mitchell, filmul a marcat generaţii întregi de consumatori de lung-metraje de bună calitate. Una dintre cele mai îndrăgite pelicule din istorie, „Pe aripile vântului” urmăreşte destinul lui Scarlet O’Hara, o sudistă încăpăţânată, pe fundalul unuia dintre cele mai importante momente din  istoria Americii, Războiul Civil.

Protagoniştii sunt Vivien Leigh şi Clark Gable (ea recompensată cu Oscar pentru rolul interpretat în film, el doar nominalizat). În total, pelicula a câştigat nouă premii Oscar, inclusiv pentru actriţă în rol secundar (Hattie McDaniel), imagine, regie, montaj şi scenariu. Lui Gary Cooper i s-a oferit rolul principal masculin în acest film, dar actorul l-a refuzat. În ceea ce priveşte rolul protagonistei, el a fost râvnit de 1400 de femei, doar 400 dintre ele dând probă. În această seară, urmăriţi prima parte.

Duminică:
Nou-venită în oraş, Acasă, 20.30:


Lucy Hill (Renée Zellweger) este o femeie de afaceri din Miami care este trimisă în Minnesota pentru a aduce pe linia de plutire o unitate din subordine. Astfel, ea este nevoită să facă faţă unei situaţii destul de tensionate, fiind primită cu răceală de localnici. Pe de altă parte, Ted (Harry Connick Jr.), reprezentantul sindical, speră că, dacă va avea o relaţie cu ea, nimeni din sucursală nu va ajunge pe drumuri. Renée Zellweger interpretează şi ea un cântec de pe coloana sonoră a filmului.

Foto:Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro