Ce vedem în weekend la TV

De Unica.ro pe

Sâmbătă seară avem un film de epocă în programul TV, „Maria Antoaneta”, difuzat de Acasă. Duminică pare să fie ziua Julia Roberts…
… pe micul ecran şi dintre toate filmele care o au ca protagonistă, noi am ales să ne uităm la „Iubitul meu se însoară” de la 21.00 pe AXN.

Vineri: Preţul celebrităţii, Euforia, 20.00

Filmul prezintă povestea unui top model, Tina Menzhal (Jessica Pare). Plecată dintr-un orăşel de provincie, ea ajunge în lumina reflectoarelor şi devine preocuparea principală a fotografului de modă Bruce Taylor (Robert Lepage) care îi invadează viaţă. Agentul Renny Ohayon o ia sub aripa lui protectoare, dar îi controlează fiecare mişcare.

Sâmbătă: Maria Antoaneta, Acasa, 20.30

Sofia Coppola, fiica lui Francis Ford Coppola, regizează şi produce acest film modern despre viaţa Mariei Antoaneta. La doar 19 ani, naiva prinţesă austriacă (Kirsten Dunst), este împinsă într-o căsătorie cu Luis al XVI-lea (Jason Schwartzman), pentru a deveni regina Franţei. La Versailles, datoria ei devine aceea de a-i oferi soţului său un moştenitor, cu toate că Luis se dovedeşte total neinteresat de tânără. Frustrată de mariajul său pe cale de destrămare, Maria Antoaneta îşi alină suferinţa cheltuind o adevărată avere pe rochii extravagante, bijuterii şi pantofi.

Incapabilă să câştige afecţiunea soţului său, ea se lasă atrasă într-o lume decadentă de către ducesa de Polignac (Rose Byrne) şi, mai apoi, se simte atrasă de chipeşul soldat suedez Fersen (Jamie Dornan). Pelicula a fost premiată la Oscar (pentru costume) şi la festivalul de la Cannes. Alte trei nominalizări la BAFTA. Echipa a primit permisiune să filmeze chiar în palatul de la Versailles. Manolo Blahnik a creat sute de pantofi special pentru peliculã. Kirsten Dunst a apărut în „Sinuciderea fecioarelor”, un alt film regizat de Sofia Coppola. Tatăl regizoarei este producătorul executiv al peliculei, iar fratele ei, Roman, este şi el implicat.

Duminică: Iubitul meu se însoară, AXN, 21.00

O savuroasă comedie romantică, nominalizată la Oscar pentru coloana sonoră. Julianne Potter (Julia Roberts) aşteaptă să împlinească vârsta de 28 de ani. De ce? Pentru că, de ziua ei, speră să fie cerută de nevastă. Cu câţiva ani în urmă, ea şi Michael (Dermot Mulroney), cel mai bun prieten al său, şi-au promis să-şi unească destinele, dacă până la 28 de ani nici unul dintre ei nu se va căsători. Michael o anunţă că vrea să se însoare, dar nu ea este mireasa! 

Aleasa lui este Kimberly Wallace (Cameron Diaz), o tânără pe care Julianne are toate motivele din lume să o invidieze. Disperată, Julianne încearcă să facă tot posibilul pentru a împiedica nunta celor doi, creându-se astfel tot felul de situaţiile comice. În scenariul original, Michael şi Julianne rămâneau împreună la finalul filmului, dar această variantă nu a fost pe placul publicului american, ceea ce a necesitat rescrierea părţii de sfârşit a peliculei.

Mai multe recomandări şi programul TV complet pt TVmania.ro!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro