Program special la tv de Paşte

De Unica.ro, pe

Ca de fiecare sărbătoare, şi de acest Paşte televiziunile din România vin cu oferte cât mai tentante, diversificate şi interesante pentru telespectatori. Aşa că, între…
… o masă îmbelşugată, o plimbare sau un somn binemeritat, te poţi relaxa şi urmărind programele tv speciale pentru Paşte.

Slujba Învierii la Vatican

 
Pentru cei care nu vor lua calea Sfintei Liturghii la catedrale sau mănăstiri, posturile de televiziune îţi aduc Slujba de Înviere tocmai de la Vatican.
 
Sâmbătă, la ora 22.15, TVR 2 transmite „Vigilia Pascale” (Slujba de Înviere) de la Catedrala San Pietro din Vatican, precum şi de la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi Greco – Catolică de la Cluj. 
 
TVR 1 va transmite de la orele 22.10, tocmai de la Catedrala Sfântul Iosif din satul Holbav, judeţul Braşov, în timp ce Pro TV va difuza Sluja Învierii de la Mănăstirea Tismana.
 
Duminică însă, nu rata mesajul pascal, transmis din Cetatea Vaticanului de către Papa Benedict al XVI-lea, de la ora 12.50.

Documentare la TVR 

 
Începând cu vineri, de la ora 17.00, TVR 1 va transmite o serie de documentare captivante, ce rememorează viaţa şi sacrificiul lui Iisus Hristos în numele creştinităţii şi al mântuirii ei.

Drumul Crucii, Calea Învierii” este un documentar care parcurge paşii Mântuitorului spre Calea Crucii, iar „Lumina Prohodului” va dezvălui semnificaţia aşezării în mormânt a lui Iisus, documentar pe care îl poţi urmări de la ora 17.25.
 
Tot vineri, de la ora 22.10, îţi recomandăm „Sub aceeaşi lună„, o dramă impresionantă despre Carlos, un băieţel de 9 ani care pleacă în căutarea mamei lui, încercând să treacă graniţa în Statele Unite. Filmul, realizat în Mexic de Patricia Riggen, a primit premiul Young Artist 2008 pentru cel mai bun film străin.
 
Sâmbătă, de la orele 21.10, Televiziunea Romană difuzează un concert extraordinar cu Felicia Filip, Vlad Rădescu, Răzvan Mazilu, Mike Godoroja &The Blue Spirit şi Ansamblul Trei parale, în spectacolul „Tainica lumina„, retransmis, în caz că îl ratezi, şi la ora 01.00.
 
Iisus din Nazareth„, unul dintre cele mai reuşite filme religioase, poate fi vizionat la Pro TV duminică, începând cu ora 18.00, însă şi TVR 1 a pregătit o serie de producţii cinematografice apreciate. Astfel, în primele două zile de Paşte poţi urmări „Amiralul” (Rusia, 2007) şi „Asterix şi vikingi” (Franţa, Danemarca 2006), iar „Mongol” (Rusia, Kazakstan, Germania 2007), nominalizat la Oscar în 2008, va fi difuzat luni.
 
Din seria documentară, sâmbătă, tot pe TVR 2, de la 19.30, află secretele olăritului tradiţional. „Olăreasa de la Vama sării” este un documentar despre tradiţia olăritului, care se păstrează şi astăzi în satul Vadu Crişului, un important centru de olărit din ţinutul Transilvaniei.
 
Din grila de programe speciale propusă de TVR Cultural, îţi recomandăm un documentar interesant despre cea mai tulburătoare schimbare din istoria religiei – metamorfoza evreul Saul, în Sfântul Pavel. Filmul „Spre drumul Damascului” poate fi vizionat duminică, începând cu ora 13.00. 
 
În prima zi de Paşte, la ora 22.00, schimbă canalul pe TVR 3 pentru o poveste impresionantă despre istoria creştinismului şi persecuţiile lui Nero, inspirată din românul lui Henryk Sienkiewicz. Filmul „Quo Vadisa fost ecranizat şi în 1951 de Mervyn Leroy, însă, în 2001, regizorul Jerzy Kawalerowicz surprinde cinefilii cu o producţie cel puţin reuşită.
 

Emisiuni speciale de Paşte

 
În prima zi de Paşte, de la 13.00, TVR 1 i-a dedicat lui Florin Piersic „o declaraţie de dragoste”, iar ţie cele mai memorabile momente cinematografice si teatrale ale actorului. Tot atunci, Iuliana Tudor te invită la „Masa de Paşte”, alături de numeroşi invitaţi de muzică populară. 
 
Un spectacol fascinant de circ, teatru şi acrobaţie îţi este oferit de celebra trupă „Cirque du Soleil: Quidam„, duminică, de la ora 16.00, la Televiziunea Română.
 
Pentru primele două zile de Paşte şi TVR 2 ţi-a pregătit o „Petrecere la zi de sărbătoare„, o emisiune specială cu nume sonore din folclorul românesc. Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca sau Nicolae Furdui Iancu te vor încânta cu muzică populară, puţin după Slujba de Înviere de la miezul nopţii. 
 
Antena 1 vine cu aceeaşi surpriză de sărbători, pentru cei care obişnuiesc să îşi petreacă duminica în familie. Astfel, telespectaorii fideli ai Antenei 1 pot pot să fie aproape de vedeta postlui, Mihaela Rădulescu, care a pregătit o ediţie specială cu acest prilej.
 
La masa tradiţională de Paşte, de la ora 16.30, Mihaela îi are invitaţi pe Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, membrii trupei Proconsul, Dida Drăgan, Delia, Anca Sigartău şi Marius Rizea, precum şi reprezentanţi de seamă ai folclorului românesc, dintre care Ansamblul Baladele Deltei şi Grupul Teleormanul, Steliana Sima sau Elena Gheorghe.
 
În a două zi de Paşte, cei doi comici Nae Lazarescu şi Vasile Muraru vin cu bună dispoziţie şi umor de calitate, de la 20.30.
 
Pro TV mizează pe show-urile de divertisment, astfel că pe 4 aprilie, „Divertis – Land of Jokes” te invită la un festin culinar pregătit de politicieni.
 
Aceştia vor lăsa deoparte discursurile şi promisiunile şi se vor întrece într-un concurs de pregătire a mesei de Paşte pentru români. 
 
Mai apoi, glumele se vor ţine lanţ la „Serviciul Român de Comedie„, unde mogulii şi Traian Băsescu, Marian Vanghelie şi Elena Udrea, Mircea Geoană şi Victor Ponta, Adrian Năstase şi DNA-ul vor da uitării certurile şi îşi vor cere iertare unii altora.
 
Luni, în a două zi de Paşte, într-o ediţie specială de „Happy Hour”, Cătălin Măruţă o are invitată pe Barbara Colceriu, o tânără care a cucerit Germania cu vocea sa impresionantă.
 
Şi tot la Pro TV, Paştele se va sărbători la „Happy Hour” în familie, cu Angelica Stoican, Nicolae Furdui Iancu, Delia şi Gabi Cotabiţă printre invitaţi.
 
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!