Premiere extraordinare la teatru şi operă în decembrie

De Nicoleta Galeteanu pe

În luna decembrie teatrele te invită să vezi unele dintre cele mai aşteptate spectacole din acest final de an. „Avalanşa”, „Celan” sau „Alzira” sunt doar câteva dintre …
…spectacolele impresionante jucate în premieră naţională pe scena românească, pe care nu ar trebui să le ratezi.

Trei premiere la Opera Naţională

Reprogramată din 28 noiembrie, coproducţia româno-germană „Celan” de la Opera Naţională din Bucureşti (ONB) te aşteaptă la prima reprezentaţie a celebrului spectacol pe 18 decembrie.

Opera este un „teatru muzical în şapte schiţe” şi reprezintă un omagiu adus faimosului poet german Paul Celan, evreu de origine română.

Tot pe scena Operei, va putea fi auzită pentru prima dată una dintre cele mai cunoscute capodopere ale lui Giuseppe Verdi. Opera „Alzira”, în care compozitorul redă conflictul dintre Spania şi Peru, are premieră pe 11 decembrie, începând de la ora 18.30, în Foyerul galben al ONB.

O altă noutate este „Tango. Radio and Juliet”, un spectacol fascinant de balet, dans modern şi teatru, pe muzica unor compozitori precum Astor Piazzolla şi Goran Bregovic. Nu rata nici tu premiera naţională a spectacolului care are loc pe 12 decembrie.

„Tragedia dentară” la Teatrul Evreiesc 

Teatrul Evreiesc de Stat te invită pe 10 şi 12 decembrie la un spectacol puternic şi emoţionant. „Tragedia dentară” de Jean-Claude Grumberg, cu Maia Morgenstern şi pe muzica Adei Milea, este o poveste din Franţa de după cel de-al doilea război mondial, povestită cu umor negru şi tragism tandru.
Premiera oficială este programată pentru data de 15 decembrie, ora 19.00.

„Avalanşă la TNB

O piesa tulburătoare despre privarea de libertate şi frică, „Avalanşa”, de Tuncer CücenoÄŸlu, în regia lui Radu Afrim, este o altă premieră notabilă, jucată la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Piesa are premieră oficială pe 7 decembrie dar va mai avea reprezentaţii pe 14 şi 15 decembrie 2010, la ora 19.00.

Foto: PR 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro