Povestea creionului

De Adina Radu, pe

Un creion banal a inspirat o bunică să scrie o poveste pentru nepoțelul ei șturlubatic. Citește și tu povestea plină de povețe a creionului.

“Într-o zi bunica scria o scrisoare stând la masa din bucătărie. Nepoțelul ei de vreo cinci anișori s-a apropiat curios de scaunul bunicii.

– Scrii o poveste despre mine? Despre aventurile mele de azi?

Bunica s-a oprit din scris și s-a întors către nepoțelul ei spunându-i cu calm:

– Da, despre tine scriu. Acest creion însă, este mai important decât cuvintele pe care le aștern. Sper ca, atunci când vei crește mare să fii ca acest creion.

– De ce? Arată ca orice alt creion. E doar un creion.

– Depinde cum privești lucrurile. Acest creion are cinci calități pe care dacă le vei avea și tu, vei ajunge un om fericit.

Bunica și-a luat nepotul pe genunchi și a început să povestească.

– Prima calitate este că este capabil de lucruri mărețe, la fel ca tine. Dar, să nu uiți niciodată de părinții tăi care te ghidează la fel cum omul ghidează creionul.

– A doua calitate este puterea. Așa cum creionul are nevoie de ascuțire din când în când, desi îl doare îl va face mai puternic și mai bun.

– A treia calitate este că orice creion are o gumă care ne va ajuta să ștergem greșelile pe care le facem. Dacă vei răni vreodată pe cineva încearcă să repari mereu greșelile făcute.

– A patra calitate este miezul. Creioanele sunt făcute din lemn, dar miezul lor de grafit este mult mai important. Ai grijă de miezul tău, inima.

– Ultima calitate este cea că își lasă amprenta. Și tu lași și vei lăsa amprente oriunde vei merge. Fii atent la tot ce faci, acțiunile tale lasă urme adânci.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!