(P) Pe urmele venețienilor, în vacanță pe insula Corfu

De Unica.ro pe
Considerată a fi bijuteria verde a Greciei, Corfu este una dintre cele mai bogate destinații de vacanță ce îmbină tot ce ți-ai putea dori de la un sejur la malul mării. Admiră apele turcoaz ale Mării Ionice, de mici adâncimi în foarte multe stațiuni ideale pentru familiile cu copii mici, plajele întinse cu nisip, importantele vestigii istorice pe care le vei descoperi mai ales în capital Kerkyra, precum și numeroase sate pitorești unde timpul parcă a stat în loc.

Descoperă insula Corfu prin cele mai atractive programe ale touroperatorului Europa Travel, care te invită să petreci o vacanță memorabilă de 6 nopți, la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Capitală de basm, cu iz venețian

Capitala Kerkyra, unul dintre cele mai atractive orașe ale celor 7 insule ionice, te așteaptă să-i străbați străduțele labirintice prilej să afli poveștile venețienilor ce își făceau veacul prin aceste locuri. În urma lor au rămas numeroase construcții de patrimoniu, vile tradiționale, grădini pline de flori, biserici medievale și cetăți antice impozante. În plus, datorită numeroșilor turiști care vizitează orașul, aici și-au făcut locul și o sumedenie de atracții moderne, de la magazine de bijuterii sau buticuri cu suveniruri la cafenele boeme și restaurante elegante.

În Piața Spianada, a doua cea mai mare piață din Europa, se întâlnesc adesea turiștii și localnicii care ies să se plimbe la ceas de seară, însă este și un bun punct de pornire pentru a explora împrejurimile. De la clădirea Liston, cu fațada sa încântătoare ce amintește de Veneția, până la fortărețele bizantine sau Biserica Sfântului Spiridon – patronul spiritual al insulei, vei descoperi în Corfu Town o sumedenie de atracții de tot felul și chiar o viață de noapte palpitantă pentru cei dornici să exploreze orașul și după lăsarea serii.

Excursii opționale și croaziere interesante

Insula Corfu, binecuvântată cu vreme excelentă și o abundență de vegetație, este locul unde se îmbină de minune stațiunile cu plaje întinse cu satele idilice, așezate în vârf de munte, unde localnicii sunt primitori și te întâmpină cu suveniruri meșteșugite chiar de ei, dar și cu delicii locale de la vinuri parfumate la condimente, măsline și ulei de măsline, dulciuri sau miere.

Europa Travel vine în sprijinul călătorilor dornici să exploreze insula printr-o diversitate de excursii opționale, care vei descoperi frumusețile de neuitat din Corfu. Una dintre cele mai interesante croaziere în care te poți ancora este cea spre Peșterile Albastre cu Laguna Albastră și până la insulițele Paxi și Antipaxi, unde vei înota în ape turcoaz adânci și calde pline de stânci de corali.

Dacă preferi să descoperi interiorul insulei Corfu, pornește în marele tur care îți va aduce în cale locuri splendide pentru Palatul Împărătesei Sissi din Gastouri, vederi spre Insula Șoricelului sau Paleokastritsa, una dintre cele mai frumoase stațiuni ale insulei.

Numeroase alte oportunități de petrecere a timpului liber te așteaptă aici, o excursie de o zi în Albania, vizită la parcul acvatic Aqualand sau o experiență inedita pe Kalypso Star, o barcă special construită pentru croaziere submarine, ce îți va descoperi o fascinantă lume subacvatică.

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Corfu

Vila Dini 2* – Paleokastritsa – tarife de la 99 Euro + 339 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro