(P) Top locuri de văzut în Costa Brava

De Unica.ro, pe
Lloret de Mar, Tossa de Mar sau Blanes sunt doar câteva dintre stațiunile renumite din Costa Brava, pline de farmec în fața cărora nu ai cum să reziști. Fie că te atrag prin modernitate și eleganță, prin plajele idilice și apele translucide, prin istorie sau cultură sunt adevărate bijuterii de neratat într-un sejur pe coasta de nord-est a Cataloniei.

Lloret de Mar, cea mai renumită stațiune

În topul celor mai bune destinații pentru plajă se află Lloret de Mar, o stațiune foarte curată, modernă care dispune de toate facilitățile turistice și numeroase posibilități de cazare, masă și distracție, care se laudă cu o viață de noapte palpitantă. Plaja lungă cu nisip fin mângâiată de valuri jucăușe, este premiată cu Blue Flag pentru curățenie și facilități, iar tavernele ghemuite în jurul acesteia sunt recunoscute pentru preparatele delicioase din fructe de mare care se servesc aici.

Tossa de Mar, o așezare străveche

Dominată de un castel medieval din orice punct ai privi, Tossa de Mar este acel oraș istoric de care te îndrăgostești pe viață. La poalele fortăreței se așterne elegant cea mai frumoasă plajă din Costa Brava, compusă din nisip fin în nuanțe calde de miere, care contrastează cu marea precum smaraldul. Și aceasta și-a primit distincția de Steag Albastru, așa că nu vei avea timp să te plictisești nicio secundă aici. Străduțele pietruite ale orașului cu formă de labirint te conduc către alte atracții spectaculoase sau către buticuri cochete de unde îți poți achiziționa câte un suvenir.

Blanes, stațiunea familiilor

Numită adesea Poarta de intrare în Costa Brava, stațiunea Blanes este una dintre cele mai liniștite din regiune, perfectă pentru vacanțele în familie alături de cei mici, care vor găsi aici numeroase locuri destinate în exclusivitate lor. Cei 4 km de plajă cu nisip mai fin decât mătasea sunt ideali pentru construit castele cât e vacanța de lungă. Fosta așezare a pescarilor încă mai păstrează puțin din farmecul său de altădată, în ciuda faptului că modernitatea și dezvoltarea turistică tot mai mare a schimbat orașul în mare parte.

De Mădălina Isar

Sejur Costa Brava

Hotel Bondia Mundial Club 3*- de la 424 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!