(P) Skiathos – o insulă cosmopolită din inima Egeei

De Unica.ro, pe
Chiar dacă întreaga suprafață a insulei Skiathos nu depășește 50 de km pătrați, acest colț de pământ fertil din Arhipelagul Sporade se mândrește cu mai bine de 60 de plaje  recunoscute pentru frumusețea lor cu iz exotic și vegetația deasă. Skiathos este un loc special din Grecia, cu atmosferă vibrantă, atracții diverse și peisaje ce îți taie respirația.

Plaje devenite simboluri ale insulei

Cei mai mulți dintre turiștii care aleg insula Skiathos ca destinație de vacanță se simt atrași într-un mod special de plajele sale generoase. Cea mai populară este Koukounaries care, în traducere liberă înseamnă muguri de pini. Numele său vine de la pădurea de pini ce înconjoară întreaga fâșie de nisip auriu, aria fiind declarată zonă naturală de interes național. Nisipul auriu pare cernut prin cea mai fină sită, fapt pentru care Koukounaries Beach este considerată una dintre cele mai bune plaje europene.

La fel de populară este Lalaria Beach, aflată pe coasta de nord a insulei Skiathos, însă total diferită prin peisaje de Koukounaries. Acest colț sălbatic compus din pietre gri și albe este păzit îndeaproape de un munte din calcar ce asigură umbra până la orele prânzului. Golful cu apă turcoaz este adânc și spumos, perfect pentru sesiuni de windsurfing. Lalaria este probabil cel mai fotografiat loc de pe insula Skiathos, datorită formațiunilor stâncoase iscate din mare. Înoată sunb imensul arc argintiu sau pornește cu barca spre grotele pe jumătate scufundate aflate în imediata apropiere a plajei.

Dacă ești în căutarea plajelor sălbatice unde să te relaxezi pe nisipuri fine, o variantă interesantă poate fi Mandraki Elias Beach, o fâșie generoasă de coastă compusă din dune aurii asemănătoare locurilor exotice și ape ca safirul de mici adâncimi. Partea frumoasă este chiar drumul până ajungi la această plajă virgină, care trece print-o pădure deasă de conifere ce te încântă cu parfumul proaspăt.

Descoperă la pas orașul Skiathos

Skiathos nu este doar despre plaje și golfuri de cristal, această insulă cât un sfert de București găzduiește câteva comori istorice pe care nu trebuie să le ratezi. Capitala Skiathos Town este împărțită în străzi în pantă ce șerpuiesc pe langă mare și peninsula Bourtzi.

Portul vechi este doldora de vase de croazieră, iahturi luxoase și bărcuțe tradiționale vopsite în culorile mării. Dacă ești pasionat de shopping, te poți opri în magazinele și buticurile cochete întinse de-a lungul portului.

Urcă spre Turnul cu Ceas, unde vei putea admira întreaga panoramă asupra mării, dar și spre mica peninsulă Bourtzi. Vizitează Casa Papadimantis – muzeul dedicat poetului, Alexandros Papdimantis, și micile capele ce îți ies în cale. Mai sus de mica piațetă vei zări dealul semeț pe care stau aliniate vechile mori de vânt albe, transformate astăzi în restaurante tradiționale, unde te poți bucura de o cină romantică cu vederi neprețuite spre mare.

Din capitala insulei te poți îndrepta spre Mănăstirea Panagia Evangelistria, un edificiu de cult construit din piatră de mare, cu o poziție incredibilă în inima unei păduri de conifere. Aici a fost proiectat și țesut primul steag grecesc, iar călugării îți vor spune întreaga poveste odată ce ai ajuns aici.

Alege un sejur în Skiathos, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Thassos, Evia, Lefkada, Corfu sau Kefalonia, la tarife accesibile și servicii excelente.

De Mădălina Isar

Sursa foto: arhiva EOT

Oferte de Vacanta Sejur Skiathos

Hotel Stellina 3* – Skiathos Town – tarife de la 211 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!