(P) Skiathos, insula idilică din Marea Egee

De Unica.ro, pe
Skiathos este una dintre cele mai atractive insule greceşti, care se remarcă prin cele mai impresionante plaje cu nisip auriu, pietriș alb sau prundiș gri, scăldate de cele mai limpezi ape ale Mării Egee, acoperite cu păduri de pini, precum şi cu numeroase sate pitoreşti ce adăpostesc biserici şi mănăstiri deosebite.

Cele mai frumoase plaje din Skiathos

Partea de sud a insulei Skiathos este presărată cu plaje fantastice, dintre care se remarcă Koukounaries, Banana, Agia Paraskevi şi Kanapitsa, în timp ce satele tradiţionale impresionează prin peisajele luxuriante şi numeroasele mănăstiri interesante de vizitat.

Plajele se remarcă prin curăţenia şi calitate, oferă toate facilităţile turistice, fiind bine organizate cu umbrele, şezlonguri şi centre pentru sporturi nautice. Pe partea de nord a insulei, în schimb, plajele sunt destul de izolate, ideale pentru cei care îşi doresc să aibă parte de linişte şi de intimitate, fiind frecventate în special de nudişti.

Bucurii în capitala insulei

Vizitează Skiathos Town și descoperă cum farmecul de odinioară al oraşului cu trecut tumultuos se îmbină de minune cu caracterul său cosmopolit. Cea mai mare parte a divertismentului se concentrează pe strada principală Papadiamanti şi la malul mării, unde vei găsi o seamă de restaurante, de la localuri de lux până la taverne tradiţionale, care îţi oferă cele mai bune preparate din peşte proaspăt.

Pentru a te bucura de o imagine idilică în  timpul prânzului sau a cinei, îţi recomandăm restaurantul grecesc situat pe cel mai înalt deal al oraşului care funcţionează într-o moară de vânt renovată, ce are vedere asupra mării şi a întregii insule.

Portul comercial este separatat de cel vechi prin mica peninsulă Bourtzi, acoperită cu păduri de pini, unde vei găsi şi rămăşiţele vechiului castel construit de fraţii Gizi în timpul perioadei veneţiene. În ciuda turismului tot mai ridicat, portul vechi este încă destul de pitoresc, fiind unul dintre cele mai plăcute locuri pentru promenadă, unde poţi să admiri mici bărci de pescuit.

De Geanina Ichim

Sejur Skiathos “Platesti 1, merg 2!”

Vila Angela- de la 119 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!