(P) Satele de munte pitoreşti, neatinse de mâna omului, din Zakynthos

De Unica.ro, pe
Insula Zakynhos este o superbă destinaţie de vacanţă nu doar pentru plajele uluitoare şi pentru marea de un turcoaz ireal, ci şi pentru satele neatinse încă de dezvoltarea turismului, care oferă locuri minunate pentru vizitare, unde vei putea admira un frumos peisaj sălbatic şi vei avea oportunitatea de a descoperi tradiții și obiceiuri păstrate din cele mai vechi timpuri.

Sate cu poveste

Satele de munte din partea de nord a insulei, cum ar fi Kambi, Volimes sau Anafonitria, sunt câteva dintre cele mai pitoreşti, neafectate de turism, precum și Gyri, Loucha sau Exo Hora. Aceste așezări pline de splendoare nu trebuie ratate într-un sejur în Zakynthos, pentru a înţelege mai profund istoria şi cultura insulei şi pentru a experimenta faimoasa ospitalitate grecească.

Te vei putea bucura în această vizită de principalele preocupări ale localnicilor, agricultura, recoltarea strugurilor pentru vin şi a măslinelor, pentru ulei. Foarte mulţi dintre greci îşi vând din producţia locală, aşa că nu ezită să iei şi pentru acasă din delicioasele brânzeturi, ulei de măsline, vinuri aromate sau miere. De asemenea, meşterii locali lucrează şi la produse artizanale care pot fi suveniruri perfecte pentru orice vizitator, produse din ceramică, dantelă sau covoare.

Pitorescul sat Mahairado

Situat la o distanţă de doar 10 km de capitala insulei, Zante, Mahairado este un splendid sat cu aproximativ 1000 de locuitori, unde vei găsi câteva locuri spectaculoase de vizitat, în timp ce plaja este la o distanţă de 6-7 km.

Odată ce ai ajuns în sat, merită să vizitezi vechile biserici, cum ar fi Ypapanti, care datează încă din secolul XIV, specială atât prin stilul său arhitectural deosebit, cât şi prin caracteristicile decorative şi pictogramele sculptate. Biserica Agi Mavra, tot din secolul XIV, se mândreşte şi ea cu un lemn scuptat foarte interesant, o colecţie de fresce fine şi icoane şi cu un turn cu clopot construit în stil veneţian.

De Geanina Ichim

Sejur Zakynthos

Hotel Majestic 4*- de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!