(P) Nydri, stațiunea care îți oferă un spectacol unic al naturii

De Unica.ro, pe
Lefkada este cu siguranţă una dintre cele mai atrăgătoare insule greceşti, care se mândreşte cu plaje spectaculoase desăvârşite, printre cele mai bune din Marea Ionică, scăldate de ape cristaline şi împrejmuite de stânci abrupte şi peisaje de vis.

Plajele din Porto Katsiki şi Kathisma se remarcă prin frumuseţile naturale, în timp de Vasiliki şi Agios Ioannis le oferă pasionaţilor cele mai multe locuri de windsurfing. În plus, vei avea ocazia să descoperi aici şi alte locuri splendide, cum ar fi Castelul Medieval din Santa Maura sau magicele cascade Nydri, de unde te poţi îmbarca spre alte excursii interesante în Marea Ionică, la insule precum Kefalonia sau Ithaca.

Dimossari, cascada cu ape de cristal

Lefkada se laudă cu o abundenţă de vegetaţie luxuriantă, iar munţii înalţi de pe insulă sunt surse ale multor cascade care îşi fac loc prin terenul stâncos pe drumul până în mare, iar una dintre cele mai spectaculoase este cascada Dimossari, de la marginea staţiunii Nydri, care se termină într-un defileu plin cu pietre albe.

Derivat din cuvântul „dimos”, care reprezenta un stat antic în care existau numeroase mori de apă, Dimossari este locul unde, în timpul sezonului estival, turiştii vin pentru a scăpa de căldura toridă şi pentru a înota în apele cristaline ale lacurilor ce-şi fac loc printre contururile stâncoase din mijlocul pădurilor de pin.

Satul pitoresc Nydri

Foarte aproape de cascada Dimossari se găseşte şi splendida staţiune Nydri, astfel că această excursie ar trebui să coincidă şi cu o vizită în acest sătuc de la malul mării, care, cu ani în urmă, nu era decât o comunitate mică de pescari, tot mai influenţată în ultimul timp de dezvoltarea turismului. Astfel că vei găsi aici zeci de hoteluri de lux, restaurante şi taverne, cafenele, baruri, magazine cu suveniruri şi facilităţi turistice care îi satisfac şi pe cei mai exigenţi vizitatori.

Te aşteaptă aici o plajă imaculată cu nisip care se întinde pe kilometri şi le oferă turiştilor ocazia să experimenteze diferite sporturi nautice. În plus, chiar şi în ciuda dezvoltării puternice, zona nu şi-a pierdut din frumuseţea naturală, vegetaţie bogată de măslini, pini şi chiparoşi, un cadru superb pentru o infrastructură construită cu atenţie.

De Geanina Ichim

Sejur Lefkada

Hotel Paradise Inn 3*- de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!