(P) Lefkada – insula cu peisaje dramatice și ape azurii

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 mai 2018, 20:11
Una dintre cele mai spectaculoase insule greceşti din Marea Ionică, Lefkada este un adevărat paradis grecesc pentru toţi cei care iubesc natura. Verdele luxuriant al munţilor acoperiţi de păduri se îmbină de minune cu plajele exotice cu nisip alb şi cu apele cristaline de un turcoaz sclipitor.

Lefkada este o destinaţie ideală atât pentru familii, cât şi pentru grupurile de prieteni, oferind o mare varietate de atracţii şi activităţi ce îmbină aventura, distracţia şi relaxarea. De la plajele însorite la uimitoarele apusuri de soare, peşteri străvechi şi sate idilice, acesta este cel mai potrivit loc în care să petreci un sejur de poveste.

Cele mai atractive plaje ale insulei

Cunoscută la nivel mondial pentru plajele sale uluitoare şi peisajele naturale incredibile, Lefkada aduce puțin din stilul plajelor tropicale, dar în același timp rămâne autentică.

Plaja Egremni poate fi accessată cu barca din Nidri sau Vasiliki sau după un traseu ceva mai întortocheat prin care cobori 350 de trepte săpate în stâncă până la nisip. Întinsă pe 2 km, frumuseţea de nedescris a acestei plajei te cucereşte de la prima vedere cu pietricelele albe şi apele turcoaz spumoase pe care le poți îmblânzi în sesiuni de windsurfing.

Plaja Kathisma este excelent organizată cu umbreluţe, şezlonguri, un bar pe plajă, precum şi disponibilitatea unei game largi de sporturi nautice, pentru toate gusturile. În plus, apa cristalină şi stâncile albe ce veghează îndeaproape îţi vor oferi imagini demne de imortalizat.

Porto Katsiki este fără însoială plaja simbol a insulei Lefkada, inclusă într-un top al celor mai spectaculoase fâșii de nisip din întreaga lume. După ce cobori cele 100 de trepte în munte, descoperi aici nisipurile albe şi apele limpezi dominate de impresionante stânci argintate în fundal.

Surprinde frumuseţea sălbatică a insulei Lefkada

Cea mai bună modalitate de a explora Lefkada şi insulele din împrejurimi este într-o croazieră plină de atracţii. Mergi în Nidri, de unde te poţi bucura de o privelişte asupra insulei Madouri în prim plan şi a insulei Skorpios în fundal. Iar de aici să pornești spre Cascadele Dimossari de la periferia oraşului, ce se numără printre atracţiile de top ale insulei Lefkada. Lasă-te cuprins de priveliştile ce te înconjoară, cu stâncile enorme şi copacii care s-au ridicat în jurul cascadelor, ce înconjoară apa într-un mod splendid.

Cele mai interesante insule pe care le vei descoperi într-o croazieră pe apele turcoaz ale Mării Ionice sunt Ithaca – despre care se spune că a fost cândva casa lui Odiseu, Scorpios – insula faimosului magnat grec Aristotel Onnasis și Madouri – casa poetului grec Valaoritis.

Lefkada se mândrește cu o sumedenie de atracții istorice și religioase, de la castelul venețian medieval Agia Mavra la Mănăstirea Faneromeni și până la interesantele muzee arheologice. Satele pitorești sunt ideale pentru a surprinde atmosfera de altădată și ospitalitatea binecunoscută a localnicilor. În timp ce, capitala Lefkada Town, te invită să descoperi numeroasele sale biserici frumos pictate și muzeele încântătoare, cum este cel al Gramofoanelor sau Muzeul de Folclor.

Alege un sejur în Lefkada, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Corfu, Thassos, Evia, Skiathos sau Kefalonia, la tarife accesibile și servicii excelente.

De Geanina Ichim

Sursa foto: arhiva EOT

Oferte de Vacanta Sejur Lefkada

Hotel Vaya 2* – Perigiali – tarife de la de la 196 Euro + 339 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica.  Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!