(P) Explorează Trygona, magnifica peșteră a dragonului

De Unica.ro, pe
Thassos, una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, reprezintă mai mult decât o simplă vacanţă pe litoral, mai mult decât plaje exotice, nisip fierbinte, ape cristaline şi păduri luxuriante de pini... Explorează zonele ascunse ale insulei, micile sate pitoreşti care compun un mic buchet unic de arhitectură grecească, ideale pentru cei care vor să petreacă clipe minunate în excursiile organizate în jurul insulei.

Fermecătoarea capitală şi alte locuri istorice

Unul dintre cele mai frumoase oraşe din Thassos este fără îndoială Limenas, cu o denumire ce semnifică „port” în limba greacă, și o istorie ce merge în timpuri preistorice, de unde s-au păstrat câteva piese foarte importante în jurul acestei zone. Străbate capitala la pas şi descoperă ruinele antice, Teatrul Antic unde sunt ţinute spectacole deosebite în timpul verii, şi Muzeul Arheologic, care oferă o privire ceva mai sistematică asupra istoriei insulei.

Un alt loc deosebit ce are o legătură puternică cu trecutul, este Panagia, a cărui denumire este tradusă din limba greacă prin „Fecioara Maria”, un sat plin de farmec care păstrează încă din caracterul tradiţional, probabil datorită localizării destul de departe de malul mării, fiind bogată mai degrabă în străzi înguste, pietruite. Chiar şi aşa, cea mai apropiată plajă de Panagia, Skala Panagias, este una dintre cele mai bune ale insulei, cu nisip auriu, ape de mici adâncime şi o vegetaţie luxuriantă.

Gaura dragonului din Thassos

Un loc plin de interes de pe insula Thassos, care îi impresionează pe cei mici şi pe cei mari deopotrivă, este Trygona sau „Gaura Dragonului”, o peşteră care şi-a luat numele de la o stalactică în formă unui dragon.

Situată la poalele Muntelui Ipsario, cel mai înalt din Thassos, ce se ridică până la 1204 metri, în superbul sat Potamia, peştera este doar o parte a atracţiilor din această zonă. Satul înconjurat de plantaţii impresionante de măslini îţi oferă oportunitatea să descoperi una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei, Skala Potamia sau „Plaja din Aur”, a cărui nume spune totul despre întinderea captivantă cu nisip auriu, unde te poţi relaxa cum se cuvine.

De Geanina Ichim

Sejur Thassos

Vila Tasos 2*- de la 299 lei/persoana, 5 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!