(P) Evadează în Agios Gordios, stațiune cu un farmec pitoresc

De Unica.ro, pe
Agios Gordios, situat pe coasta de vest a insulei Corfu, este un micuț sat înconjurat de munți acoperiți de măslini care îți poartă pașii pe cărări înguste până la plaja lungă cu nisip auriu, scăldată de apele limpezi precum cristalul.

Destinație unică de vacanță

Stațiunea grecească le oferă vizitatorilor tot ce au nevoie, de la locuri de cazare pentru toate gusturile și buzunarele, o gamă completă de restaurante ce acoperă o varietate de gusturi, de la cele tradiționale, mediteraneene, până la cele cu specific mexican.

Agios Gordis oferă bucurii tuturor călătorilor care își doresc să se se bucure de ospitalitatea grecească și de frumusețea împrejurimilor, astfel că stațiunea este tot mai căutată de turiști. În plus, plaja lungă de aproximativ 1,5 km include zone private, pentru cei care vor să profite de liniște și de intimitate, precum și zone cu adevărat active, cu localuri pline de viață, centre pentru scufundări și sporturi nautice.

Excursii și plimbări inspirate

Pornește într-o plimbare plină de interes și descoperă trei frumoase sate grecești, Pentati, Kato Garouna și Sinarades, la o distanță de doar 3 km de Agios Gordios, care pot fi parcurși pe jos, prin trasee pitorești, numai bune pentru a admira minunile naturii.

În drumul tău vei descoperi Pentati, un sat cocoțat pe un deal cu vedere la mare, deasupra faimoasei stânci Ortholithi, fiind caracterizat de stilul tradițional grecesc, unde te poți conecta cu stilul de viață elen, la una dintre tavernele și cafenelele cochete. Dar și așezarea Kato Garouna, aflată la poalele unui munte acoperit cu verdeață luxuriantă în care se menține stilul de viață tradițional de peste 400 de ani.  Nu departe de aici se află Sinarades, care se mândrește cu un muzeu istoric și de folclor, înființat în anul 1982, cu exponate din perioada 1860-1960, atrăgând turiștii din toate colțurile insulei Corfu.

De Geanina Ichim

Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 2* – de la 299 lei/persoana, 5 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!