(P) Descoperă Argostoli, capitala Kefaloniei

De Unica.ro, pe
Insula Kefalonia este unul dintre paradisurile grecești unde poți petrece o vacanță de vis, cu relaxare la ordinea zilei, pe plajă, la soare, dar și în excursii interesante la castelele medievale sau la mănăstiri.

Unul dintre cele mai cosmopolite orașe de pe insulă este Fiscardo, care are și un port frumos ce primește în fieare vară vizita a numeroase iahturi, însă și satele pescărești, tradiționale, sunt pline de farmec și merită toată atenția. Dintre acestea se remarcă Assos, Argostoli și Sami.

Capitală de renume

Argostoli, capitala insulei, este situată la capătul îndepărtat al unui golf natural înconjurat de munți maiestuoși și păduri verzi, și adăpostește o mulțime de clădiri venețiene. La intrarea în capitală te întâmpină un pod din piatră lung de 650 de metri numit Drapano, iar în centrul stațiunii vei întâlni și o mică piramidă dedicată lui Charles de Bosset, cel care l-a construit.

Sezonul estival aduce numeroși turiști în capitală, astfel că orașul modern și cosmopolit este destul de aglomerat, oferind o gamă largă de activități și atracții. Străduțele frumos pavate de promenadă sunt încadrate de palmieri care îți poartă pașii spre piața centrală a orașului, Plateia Valiannou, un loc minunat care adăpostește numeroase restaurante, cafenele și baruri. Continuă-ți drumul pe strada Lithostroto și descoperă în calea ta frumoasa biserică Sf. Spiridon și splendidul turn cu ceas din Piața Campana.

Atracții turistice pentru toate gusturile

Foarte aproape de aici vei găsi unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale orașului, luxurianta Grădina Botanică, precum și Muzeul Arheologic, care adăpostește descoperiri arheologice interesante din epocile miceniană, elenistică și romană. Bogata colecția conține monede, săbii, sculpturi și obiective din ceramică.

Alt loc interesant din Argostoli care îți va descoperi mai multe despre tradițiile grecești și viața de zi cu zi a localnicilor este Muzeul de Istorie și Folclor Korgialenios, găzduit la parterul Bibliotecii Korgialenian, într-o casă tradițională restaurată din Kefalonia, ridicată în secolul XIX. Vei putea admira aici o colecție interesantă de fotografii din istoria insulei, iar în cadrul bibliotecii vei găsi pentru 50.000 de cărți și manuscrise vechi, rare.

De Geanina Ichim

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – de la 59 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!