(P) Cele mai frumoase plaje din Creta

De Unica.ro, pe
Creta este una dintre cele mai populare destinații din Europa, în care sunt îmbinate peisaje exotice și plaje spectaculoase, așezări cu o istorie bogată și stațiuni moderne pline de farmec. În ciuda dezvoltării turistice puternice, Creta mai păstrează intact caracterul său unic, pe care îl poți admira în orașele venețiene, palatele minoice și castelele medievale.

Plaje idilice

Fiind cea mai mare insulă a Greciei, litoralul Cretei este impresionant, cu sute de plaje spectaculoase, ideale pentru a satisface orice vizitator, indiferent de gust și vârstă. Sezonul estival este destul de aglomerat pentru Creta, mai ales că plajele superbe aduc cu sine și elemente naturale unice și stilul de viață tradițional al localnicilor, care te cucerește de la primă vizită.

Printre cele mai exotice plaje cu nisip fin se numără Balos, un loc splendid din regiunea Chania, cu cele mai cristaline ape din zonă, ce își uimește vizitatorii cu frumusețea naturală extraordinară. Poziționată la 60 km de Chania Town, stațiunea Balos poate fi văzută ca o lagună de dealuri deasupra plajei cu nisip alb, cu ape cristaline, răcoritoare. Vizavi de plajă descoperă insula stâncoasă Gramvoussa, care adăpostește un castel venețian cu o vedere superbă asupra regiunii și a mării.

Frumusețe desăvârșită în Elafonissi

O altă plajă exotică foarte populară din Creta este Elafonissi, un mic ostrov legat de restul insulei printr-un recif de mică adâncime care poate fi traversat atunci când marea este calmă. Aceasta este considerată a fi un adevărat paradis pe pământ, datorită nisipului moale de coral roz scăldat de ape de un azuriu strălucitor și păduri care ajung până la linia de coastă. Este  locul magic în care te poți relaxa ore în șir.

De Geanina Ichim

Sejur Creta

Hotel Diamond & Suites 3*- de la 314 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!